Cum profiti de randamentul maxim al unui semineu pe lemne? Sfaturi utile pentru eficienta maxima

In fiecare iarna, mii de oameni isi rasfata caminul cu primitoarea caldura produsa de seminee pe lemne ce ofera intregii locuinte un aspect de poveste.

Achizitionarea lemnului pentru foc este mult mai economica decat orice alt tip de combustibil. Cu toate acestea, foarte putini dintre noi ne-am intrebat daca folosim corect aceasta resursa si daca o exploatam la maxim, in mod corescpunzator.

Lemnul – combustibilul perfect pentru o iarna geroasa

Folosirea unor combustibili fosili nu ne determina sa depunem niciun efort, dincolo de setarea termostatului, exceptie facand doar lemnul. Modul in care utilizati semineul sau soba pe lemne poate afecta dramatic performanta acestuia.

Principiul cheie pentru functionarea eficienta a semineului pe lemne nu numai ca va mari cantitatea de caldura utila pe care o obtineti, dar va va ajuta si la curatenia aerului. Acest lucru se intampla deoarece acest principiu cheie functioneaza cam asa: Caldura eficienta egal caldura curata.

Combustia completa a lemnului inseamna ca tot materialul combustibil din lemn este exploatat si transformat in caldura, tot ce este lasat in urma fiind doar cenusa care constituie materialul mineral al lemnului. Putem salva astfel combustibil si puteti mentine aerul din casa curat si cald. Pentru a va asigura ca aveti parte de o caldura eficienta, utilizati semineul pe lemne la randamentul sau maxim. Cum? Aveti chiar aici cateva sfaturi simple, usor de urmat.

Utilizati un semineu de inalta calitate care este totodata si la un pret accesibil. Acesta va asigura eficienta pentru multi ani. Astfel, multe dintre semineele pe lemne au incorporat in sistemul lor de functionare si arderea comleta a lemnului, ceea ce duce bineinteles la rezultatul pe care il doriti: caldura eficienta. Asadar, dupa achizitionarea unui astfel de semineu este important sa stiti ce fel de accesorii sunt compatibile cu el, pentru a-l ajuta sa functionee perfect.

Utilizati lemn uscat. Stim ca lemnul este mai usor de ars atunci cand este uscat, dar totodata acesta ofera si mai multa caldura. Asadar, lemnul uscat are o eficienta de ardere maxima si produce mai multa energie decat cel umed. Daca aveti posibilitatea, pastrati lemnul bine stivuit si ferit de eventuale ploi si umiditate. Este important ca manevrarea lemnului sa fie acceptabila, astfel incat acesta sa poata oferi un randament maxim la ardere. Tineti minte acest lucru: Umiditatea afecteaza cel mai mult lemnul! Feriti-va de ea!

Un alt aspect imporant in manevrarea lemnului este pastrarea acestuia cald, pentru intretinerea corespunzatoare a focului, astfel incat sa nu pierdeti prea multe resurse lemnoase. Asadar, calculati bine randamentul semineului dumneavostra si cel al lemnelor si nu faceti o caldura mai mare decat aveti nevoie.

Unde gasiti seminee pe lemne si accesorii?

Calitatea este principalul factor care ii caracterizeaza pe cei de la seminee-expert.ro, specialistii care va pun la dispozitie cele mai multe modele de seminee pe lemne si nu numai. Acestea ofera randamentul maxim de care aveti nevoie pentru a va incalzi locuinta si pentru a o pastra asa pentru un timp indelungat. Nu mai stati pe ganduri si vedeti chiar acum ofertele pregatite pentru dumneavoastra.

Vezi aici mai multe detalii!