Cum pregatim suprafetele inainte de lipire si unde gasim cel mai bun adeziv pentru lemn?

12 aprilie 2019
Autor:
Fortin

In industria lemnului, maiestria sta in detaliile de asamblare a diferitelor parti din lemn, lucruri aparent marunte, dar care joaca un rol vital in obtinerea unor piese durabile, performante si aspectuoase. La lipirea corespunzatoare a lemnului, este recomandat sa alegem cel mai bun adeziv pentru lemn de pe piata, pentru a ajuta piesa sa isi atinga potentialul in ceea ce priveste rezistenta. Desi adezivul folosit nu schimba lemnul din punct de vedere estetic, acestea reprezinta arma ascunsa care face diferenta intre o lucrare slaba si una de calitate.

Esenta lemnului si priceperea meseriasilor au o importanta aparte, insa daca adezivii folositi sunt de calitate proasta, ne putem astepta la ce e mai rau. Aplicarea poate fi una dificil de realizat, iar lipirea propriu-zisa poate fi una foarte slaba. Astfel, pentru a ne bucura de durabilitate in orice proiect intreprins, vom folosi obligatoriu cel mai bun adeziv pentru lemn pe care ilgasim. Daca am gasit acest adeziv, tot ce ramane de facut este sa ne asiguram ca suprafetele sunt pregatite corespunzator.

Cum pregatim lemnul pentru aplicarea adezivului?

1. Umiditate tinuta sub control - Este important ca suprafetele de lemn ce urmeaza a fi lipite sa nu fie extrem de umede. In plus, umiditatea trebuie sa fie egala la ambele suprafete, pentru a asigura o uscare corecta a adezivului.

2. Evitarea supra-finisarii - Cu cat suprafata este mai bruta, cu atat lipirea este mai eficienta. Evident ca vom prelucra lemnul, astfel incat imbinarea sa fie una eficienta si aspectul unul placut, insa slefuirea exagerata a unei suprafete ce urmeaza a fi lipite nu ajuta deloc la lipire. Suprafetele poroase obtin o lipire mai rezistenta!

3. Alegerea adezivului potrivit - Exista multe tipuri de adezivi pe piata, iar alegere acestora se face in functie de mai multe lucruri, cum ar fi: tipul de lemn, mediul de amplasare (interior/exterior), tipul imbinarii, duritatea suprafetei, tipul proiectului (casnic/industrial). Pentru a afla care tip se potriveste fiecarui caz in parte, se recomanda apelarea la un specialist.

4. Curatarea suprafetelor - La absolut orice lipire, suprafetele trebuie sa fie uscate, curate si fara urme de ulei, grasime, vopsea sau ceara. Prezenta unor astfel de elemente poate afecta calitatea adezivului, iar inlaturarea acestuia pentru a aplica un alt strat ne poate da adevarate batai de cap.

5. Aplicare corespunzatoare - Daca proiectul este unul mai delicat sau de amploare, este cel mai bine sa apelam la un specialist. In alte cazuri, trebuie sa avem grija la alegerea adezivului potrivit, la modul de aplicare a acestuia, la aplicarea egala de presiune si la timpul de uscare. Putem afla de pe internet aceste rezultate, ori putem contacta reprezentantii unui magazin specializat sau pe cineva cu experienta.

Desi la exterior se urmareste ca lemnul sa fie finisat si lucios pentru aspect, pe suprafata unei imbinari situatia sta fix invers. Cu cat lemnul este mai brut si mai mat, cu atat lipirea va fi una mai de efect datorita lipiciului care intra in pori.

Cel mai bun adeziv pentru lemn de la Klebrom

Oferta magazinului Klebrom cuprinde toate tipurile de adezivi folosite de specialisti la ora actuala. Klebrom este un partener versatil, oferind adezivi atat pentru industria lemnului, cat si pentru infolieri PVC sau industria de automobile.

Site-ul klebrom.ro pune la dispozitie aici o oferta variata, de unde putem alege adezivul perfect pentru orice proiect in parte. Orice comanda se poate realiza usor, prin completarea formularului online, iar pentru informatii suplimentare, Klebrom ne pune la dispozitia pagina de Contact.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram