Cum poti reduce durerile de spate?

Cauzele durerilor de spate sunt multiple, de la o simpla durere musculara pana la hernie de disc, discopatie lombara, cifoza, spondilita anchilozanta, lombosciatica si asa mai departe, iar modalitatile de a reduce aceste dureri nu sunt multe, tratamentul bazandu-se in primul rand pe antiinflamatoare si exerciti de recuperare. O procedura mult mai simpla este recapatarea mobilitatii cu ajutorul lombostatului, un corset medical confectionat dintr-o tesatura elastica, prevazut cu tije din plastic sau metal si curele special pentru fixare, acesta are rolul de a sustine si a corecta defectele curburii, reducand sarcina si presiunea exercitata asupra sa.

Cum alegem lombostatul? In cazul durerilor severe, dupa interventii chirurgicale si fracturi se recomanda un corset medical rigid, dar aceasta alegere nu poate fi facuta decat de catre un medic. In functie de circumferinta zonei lombare, corsetele medicale au mai multe dimensiuni, de aceea inainte de a achizitiona unul trebuie sa masurati zonele corescunzatoare. Tipul lombostatului este de asemenea ales de catre medicul specialist.

Purtarea unui corset medical nu reprezinta un intreg proces de vindecare, acesta reprezinta doar o parte, exercitiile de recuperare si tratamentul prescris de catre medic ajuta de asemenea in procesul de vindecare.