Cum poți îmbunătății concentrarea?

Iată 4 sfaturi bune de urmat

Urmează să ai un examen important pentru care trebuie sa te pregătești intens? Sau ai de terminat un proiect și chiar dacă ești la limita cu timpul nu te poți concentra? Ce ar trebui făcut? Chiar dacă deja ai băut o mulțime de căni de cafea, este foarte posibil sa nu poți face fața oboselii si în continuare să nu te poți concentra asupra lucrurilor cu adevărat importante.

În general, factorii care afectează concentrarea sunt somnul prea puțin sau vârsta. În general persoanele trecute de o vârstă mai înaintată au tendința de a uita mai ușor lucrurile și sa le fie mult mai greu să se concentreze in cazul unor activități mai solicitante cum ar fi examene si proiecte importante.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a te putea concentra mai bine asupra a ceea ce faci.

  1. Dormi! Somnul este foarte important, o perioadă mai lungă in care te privezi de somn poate avea ca urmare pierderea memoriei pe termen scurt si îngreunarea concentrării. Chiar dacă privarea ocazională de somn nu are efecte atât de grave, dacă v-ei face din asta un obicei, s-ar putea să începi sa ai din ce in mai des probleme de concentrare atât in lucrurile simple pe care le faci zilnic cat si in activități mai solicitante cum ar fi condusul sau provocări de la locul de munca. Experții recomanda 7-8 ore de somn pe noapte pentru un adult. Tu dormi măcar 6 ore pe noapte?
  2. Fă câteva exerciții fizice. Sportul are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta, printre acestea se numără și îmbunătățirea concentrării și a memoriei. Unele studii chiar arata ca adulții care fac zilnic exerciții fizice se pot concentra mult mai ușor și ajung să nu se confrunte cu pierderi de memorie atunci când sunt mai înaintați in vârsta. Nu trebuie sa faci neapărat exerciții dificile, chiar si o plimbare cu bicicleta pană la un magazin apropiat este suficient. Mergi pe jos pană la cafeneaua unde obișnuiești să îți bei cafeaua, bucură-te de aer curat, renunță la mașină măcar din când in când.
  3. Fă o pauză. Chiar dacă trebuie sa predai azi proiectul dar ai ajuns să nu te mai poți concentra, alege sa faci o mică pauza de cafea sau pentru a ieșii măcar câteva minute să te bucuri de soare si lumina naturală
  4. Asculta muzică. Crezi ca o sa te încurce? Din contra. Muzica te ajută sa te concentrezi. Experții recomandă muzica clasica, însă tu poți sa asculți orice gen care crezi că te poate ajuta.

Probabil că citind acest articol ai facut o mică pauză, ia o cana de cafea sau un ceai cu gheată, ieși puțin la soare si apoi te poți întoarce la munca. Spor!