Cum plantam rasadul de rosii?

seminte de legume

Rosiile sunt probabil cele mai populare legume de vara. Odata ce pericolul inghetului a trecut si temperatura din timpul noptii a crescut la peste 13 grade Celsius, este timpul ca rosiile sa fie plantate. Daca locuiti intr-o zona insorita, semintele de rosii pot fi plantate direct in sol. In zonele mai friguroase se preteaza mai bine rasadurile.

Inainte de a descrie cum se planteaza o tomata, sunt necesare informatiile despre caracteristicile rasadurilor. Plantele de tomate ar trebui sa fie drepte si robuste, cu 6 pana la 8 centimetri inaltime si ar trebui sa aiba de la 4 pana la 6 frunze. Urmariti ca tulpina si frunzele sa nu aiba pete, indiferent ca sunt solare sau cauzate de boala.

Prima provocare din toate care vor urma este legata de adancimea la care trebuie plasata radacina. Rosiile au capacitatea de a dezvolta o tulpina groasa si robusta, cu rod greu, deci ancorarea in sol este foarte importanta, motiv pentru care este necesar sa fie plantate adanc. Imediat, tulpina va incepe sa creasca in lungime, motiv pentru care va fi necesara o sustinere suplimentara.

Un sfat util pentru a acoperi necesarul de rosii pentru o familie, este acela de a achizitiona aproximativ trei plante de persoana. Daca doriti rosii pentru a le conserva, necesarul este de 5-10 plante pentru o persoana.

In ceea ce priveste recoltarea, pentru o savoare autentica rosiile trebuie lasate sa se coaca pe rug si culese inainte sa inceapa sa se inmoaie. Este de preferat ca dupa recoltare rosiile sa fie depozitate la temperatura camerei si nu la frigider. Pentru a avea rosii mai mult timp, acestea pot fi culese cand culoarea trece de la verde spre portocaliu. Invelite in hartie si depozitate la o temperatura de 12-15 grade, acestea se pastreaza mult timp.

Seminte de legume, sisteme de irigatii, cele mai bune preturi | regalfermierul.ro

sisteme de irigatii

Magazinul Regal Fermierul poate sustine tot acest demers prin furnizarea de seminte de legume. Pe langa seminte, accesand https://www.regalfermierul.ro/ veti putea achizitiona si sisteme de irigatii sau ingrasaminte organice sau chimice. Regal Fermierul are solutii complete pentru o recolta bogata si delicioasa!