fbpx

Cum ne pot ajuta psihologii online să trecem peste un drum lung

Tocmai ai trecut printr-o despărțire sau o pierdere? Sau poate tocmai v-ați mutat în cealaltă parte a țării și doriți să vă asigurați că această schimbare este pozitivă. Oricum ar fi, viața este grea în acest moment și nu există un moment mai bun decât prezentul pentru a găsi modalități de a o face mai bună. Să iubești din nou pe cineva după o despărțire nu este niciodată ușor, dar să te desparți de cineva poate fi și mai provocator. Dacă ai trecut printr-o despărțire în ultima vreme, știi exact la ce ne referim. Indiferent dacă a fost prima dată sau nu, o despărțire se poate simți copleșitoare și izolatoare în același timp. Și, din moment ce mutatul în cealaltă parte a țării implică lăsarea în urmă a vechilor prieteni, dar și crearea unora noi, un nou capitol din viața ta ar putea cere, de asemenea, câteva obiceiuri noi. Din fericire, mulți psihologi online sunt specializați în a-i ajuta pe cei care trec prin momente dificile să își ajusteze din nou viața.

Găsiți un psiholog online local

Dacă sunteți în căutarea mai multor psihologi, luați în considerare posibilitatea de a vă întâlni mai întâi cu câțiva în persoană și de a vedea cu care dintre ei vă conectați cel mai bine. Serviciile online au adesea o programare flexibilă care vă permite să vă întâlniți cu un psiholog la o oră care funcționează pentru amândoi. Chiar dacă nu vă conectați cu un psiholog local, puteți apela și la servicii online care oferă terapie psihologica prin telefon sau videochat. Serviciile online pot fi deosebit de utile dacă doriți să vorbiți cu un terapeut, dar nu aveți acces la un terapeut din zona dumneavoastră.

Vorbiți cu prietenii și familia dvs.

Dacă nu ați vorbit cu prietenii dvs. despre noul dvs. statut de relație, acceptați-le oferta. Reasigură-i că sunteți amândoi pe aceeași lungime de undă și că vrei să te asiguri că relația este potrivită pentru amândoi. De asemenea, ați putea să le cereți prietenilor dvs. să vă fie “wingwoman” sau “wingman”. Un prieten poate face ca cineva să se simtă mai confortabil în preajma ta, punând întrebări, oferind sfaturi și făcându-i pe ceilalți să se simtă mai încrezători în situație. Asigură-ți familia că nu îi urăști și că îți iei doar puțin timp pentru tine. Spuneți-le că vă doriți foarte mult dragostea și sprijinul lor, dar că aveți nevoie de puțin spațiu în acest moment. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji că veți dezamăgi pe cineva atunci când vă veți întoarce la ei.

Înscrieți-vă la un curs de fitness sau de artă

Activitatea fizică poate face minuni pentru sănătatea ta mentală. Studiile au descoperit că exercițiile fizice nu numai că îți îmbunătățesc stima de sine și îți cresc starea de spirit, dar te pot ajuta să îți gestionezi emoțiile și să treci mai bine peste situațiile dificile. Dacă vă simțiți singur, o activitate de grup, cum ar fi o clasă de fitness sau de artă, poate fi o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi. Cursurile online pot fi oferite chiar și în locuri la care altfel nu ai avea acces, cum ar fi în mijlocul sălbăticiei sau în altă țară.

Învățați tehnici de dezvoltare personală

Dacă vă simțiți singur, ați putea dori să încercați ceva mai mult decât să vorbiți cu prietenii și familia dumneavoastră. Poți învăța tehnici de dezvoltare personală și poți găsi cărți/programe de auto-ajutorare care te învață cum să duci o viață mai sănătoasă și mai fericită. Unele tehnici populare de dezvoltare personală includ: – Jurnalul – Jurnalul este o modalitate excelentă de a vă exprima și de a elibera orice sentimente pe care le puteți reține. În plus, jurnalul este o modalitate excelentă de a vă construi și vocabularul! – Meditația – Meditația regulată vă poate ajuta să vă relaxați și să vă concentrați pe gânduri pozitive. De asemenea, poate ajuta la scăderea anxietății și la creșterea capacității de a face față stresului. – Afirmații pozitive – Afirmațiile pozitive sunt fraze scurte și repetitive pe care vi le repetați la nesfârșit până când devin parte din viața dumneavoastră de zi cu zi.

Luați aer proaspăt și faceți exerciții fizice

Dacă simțiți că aveți nevoie să vorbiți cu cineva, puteți vizita un centru de terapie din apropiere sau puteți vorbi cu un profesionist online, astfel încât să vă puteți exprima sentimentele și să vă eliberați de orice tensiune. De asemenea, puteți încerca să faceți drumeții, să înotați sau chiar să vă scoateți câinele la plimbare. Oricare dintre aceste activități vă poate ajuta să vă limpeziți mintea și să vă ajutați să vă relaxați. Exercițiile fizice pot fi o modalitate excelentă de a vă simți mai bine, de asemenea. Unele studii au constatat că activitatea aerobică, cum ar fi exercițiile fizice regulate, poate ajuta la reducerea sentimentelor de depresie, la îmbunătățirea stimei de sine și la a vă face să vă simțiți mai fericit.

Vorbiți cu un profesionist despre sentimentele dvs.

Dacă încă te simți singur și deconectat, poți vorbi cu un profesionist și poți primi ajutor. Unii psihologi online pot fi contactați chiar și prin telefon sau videochat. Aceasta poate fi o opțiune excelentă dacă aveți o problemă de sănătate mintală sau vă simțiți sinucigaș. Găsiți un psiholog online local sau un serviciu online care vă permite să vorbiți cu un consilier sau un psiholog. Sunt disponibile multe servicii online de acest fel. De asemenea, puteți apela la servicii online care oferă terapie prin telefon sau videochat.

Concluzie

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem tendința de a reflecta mai mult asupra vieții noastre și de a constata că nu mai avem atât de multe ca înainte. Putem deveni, de asemenea, mai conștienți de propriile emoții, ceea ce poate face dificil să ne simțim fericiți. Dacă treceți printr-o perioadă dificilă din viața dumneavoastră și doriți să găsiți modalități de a o face mai bună, luați în considerare găsirea unui psiholog online local. Serviciile online pot fi resurse excelente pentru cei care nu au acces la un terapeut în persoană. Ele pot fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vorbi cu cineva atunci când nu ai pe nimeni altcineva la care să apelezi.