Cum ne alegem mobila de dormitor și de ce e important acest aspect

Dormitorul este camera menită pentru odihnă, relaxare și prin urmare trebuie să fie cea mai confortabilă din toată casa. Când îți mobilezi dormitorul trebuie să fii atent în primul rând la nevoile tale. Nu este necesar să cheltui o sumă foarte mare de bani pentru o mobilă dormitor, dar este necesar să ai răbdare și să alegi totul în funcție deaceste nevoi. Sunt câteva aspecte pe care le poți urmări atunci când îți alegi o mobilă dormitor, care te pot ajuta pentru a obține dormitorul de vis.

  1. Spațiul disponibil pentru mobilierul dormitor

Absoult foarte important este spațiul de care depindem. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să măsurăm camera pe care o avem la dispoziție și să înțelegem cam cât spațiu avem pentru mobilă. Putem chiar să desenăm un plan la sol al camerei  și să încercăm să poziționăm mobila dormitor unde considerăm. Acest execițiu ne va oferi o imagine mai amplă asupra camerei. Trebuie să ținem cont de faptul că dormitorul trebuie să fie un spațiu aerisit și să nu îl ticsim cu mobilier. Însă, dacă spațiul ne permite, desigur că putem adăuga un dulap sau o măsuță de toaletă. Pentru camerele mici simetria este cuvântul cheie, iar pentru acest gen de cameră puteți opta mereu pentru mobilă dormitor de tip set.

  1. Culoarea mobilei

Un alt aspect foarte important este culoarea mobilierului. Desigur, și cea a pereților este important să fie în nuanțe calme, pastelate, dar pereții pot oricând să fie văruiți și chiar este recomandat să facem asta periodic. În schimb, mobila dormitor nu o schimbă des. De aceea, este bine să optăm fie pentru lemn, fie pentru culori clasice precum alb, negru, gri, nuanțe de maro, care nu se demodează niciodată. Chiar dacă mobila dormitor este aceeași, putem vărui pereții în altă culoare, putem adăuga câteva detalii colorate și brusc avem un nou dormitor.

  1. Patul

Cea mai importantă piesă de mobilă dormitor este patul, mai ales că ne petrecem o treime din viață dormind. Un pat potrivit îți poate oferi un somn liniștit și relaxant ce îți poate schimba dispoziția pentru întreaga zi. De aceea, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să alegi un pat perfect pentru tine și să îți organizezi restul mobilei în jurul său. Foarte importantă este și poziția patului, nu numai pentru aspectul camerei cât și pentru calitatea somnului. De asemenea, pentru intimitate, încercați să nu poziționați patul în dreptul ușii.

Tendinte 2019: