Cum influențează viteza de încărcare a site-ului?

8 ianuarie 2021
Autor:
DigitalUp

Când un client se așează să mănânce la un restaurant,  serviciul lent al chelnerului duce adesea la recenzii proaste și la mai puțini clienți în viitor. În mod similar, viteza lentă a site-ului poate avea ca rezultat o clasare slabă în motorul de căutare, un trafic global mai scăzut al site-ului și experiențe negative ale utilizatorilor.Viteza site-ului web sau performanța site-ului web se referă la cât de repede un browser poate încărca pagini web complet funcționale, de pe un anumit site. Site-urile cu performanțe slabe care se redau lent într-un browser pot alunga utilizatorii. În schimb, site-urile care se încarcă rapid, vor primi de obicei mai mult trafic și vor avea rate de conversie mai bune.

De ce este importantă viteza de încărcare a site-ului?

Rata de conversie. Mai multe studii au demonstrat că viteza site-ului afectează rata de conversie (sau rata la care utilizatorii finalizează acțiunea dorită). Un număr de companii au descoperit că o scădere a timpului de încărcare a paginii de câteva milisecunde crește conversiile.Prin urmare, îmbunătățirea performanței site-ului este o parte importantă a optimizării ratei de conversie.

Rata de respingere. Rata de respingere este procentul de utilizatori care părăsesc un site web după vizionarea unei singure pagini. Este posibil ca utilizatorii să închidă fereastra sau să facă clic dacă o pagină nu se încarcă în câteva secunde. BBC a descoperit că a pierdut 10% din totalul utilizatorilor pentru fiecare secundă suplimentară necesară încărcării paginilor lor.

Cele mai bune practici SEO. Deoarece Google tinde să acorde prioritate obținerii de informații relevante pentru utilizatori cât mai repede posibil, performanța site-ului este un factor important în clasamentul căutării Google. Performanța unui site pe dispozitive mobile este deosebit de importantă pentru SEO.

Experiența utilizatorului. Timpii lungi de încărcare a paginilor și timpi de răspuns slabi la acțiunile utilizatorului creează o experiență de utilizator proastă. Așteptarea încărcării conținutului devine frustrantă pentru utilizatori și îi poate provoca să părăsească total site-ul sau aplicația.

Ce factori afectează viteză site-ului?

Greutatea paginii. Cantitatea de resurse pe care trebuie să le încarce un site web are un impact uriaș asupra performanței site-ului. Fișierele JavaScript mari, conținutul video, fișierele CSS grele și imaginile de înaltă claritate adaugă o „greutate” semnificativă, sau timp de încărcare, unei pagini web. Menținerea site-urilor web ușoare (adică dimensiuni mici de fișiere și încărcare rapidă a paginilor) a devenit mai dificilă, deoarece tehnologiile web au crescut capacitățile și site-urile web au devenit mai complexe.

Condiții de rețea. Chiar dacă un site web este conceput pentru a fi ușor, este posibil să nu se încarce rapid în browsere din cauza rețelei. Echipamentul de rețea local utilizat și calitatea serviciilor ISP au impact asupra conectivității rețelei. În plus, dispozitivele mobile care utilizează 3G sau 4G în loc să se conecteze la Internet prin WiFi vor avea de obicei conexiuni de rețea mai lente.

Locație de găzduire și serviciul de hosting ales. Serviciul de gazduire sau hosting ales influențează direct viteza de încărcare  a site-ului tau. Pentru performanțe maxime, recomandat este sa alegi vps hosting Romania, dacă potențialii tăi clienți locuiesc aici. Dacă conținutul trebuie să parcurgă un drum lung pentru a ajunge acolo unde este necesar, rezultă o latență ridicată a rețelei. De exemplu, dacă fișierele HTML și CSS ale unui site web sunt găzduite într-un centru de date din Ohio, iar imaginile sale sunt găzduite într-un centru de date din Florida, un utilizator de pe coasta de vest va trebui să aștepte pentru ca  toate aceste fișiere să parcurgă mii de mile până la dispozitivul lor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram