Cum începeți căutarea unui loc de muncă în străinătate?

Dacă ați decis că a sosit timpul să porniți în căutarea unui nou loc de muncă, o platformă precum Bixter.work vă poate ajuta în acest sens cu real succes. Mai ales dacă vreți un job atractiv și bine plătit în străinătate!

Totuși, înainte de a începe acest demers important de a-ți găsi de muncă în străinătate, mai ales dacă ați lucrat multă vreme într-un singur loc și ați intrat deja într-un soi de rutină enervantă, gândiți-vă că a sosit vremea ca să vă împrospătați tehnicile eficiente de ocupare a job-ului perfect  pentru dvs.

1. Regândiți-vă obiectivele profesionale

Aveți ocazia perfectă acum de a vă reevalua aspirațiile referitoare la un loc de muncă ideal.

Feriți-vă de a cădea în capcana des întâlnită în practică de a aplica pentru aceleași tipuri de locuri de muncă precum ați mai făcut în trecut, mai ales dacă v-ați săturat până peste cap de ceea ce faceți în prezent. Nu e o variantă corectă aceea de a fugi în străinătate pentru a scăpa de un job autohton care nu îți mai aduce satisfacții pe plan psihic, pentru a face același lucru în continuare în afară, doar pentru că o să aveți parte de un salariu mai bun (fie el chiar și dublu sau triplu). Alegeți mai degrabă un post care să vă aducă și bucurie, nu doar bani mai mulți pentru dvs. personal și pentru îndestularea familiei.

Dacă constatați că prima  scrisoare de intenție pe care o întocmești pentru a aplica la o ofertă de lucru într-o țară străină este generatoare de disconfort, dacă vă cuprinde o stare neplăcută la trimiterea cv-ului pentru un anume post, este clar că a sosit vremea să schimbați ceva. Luați-vă un timp suficient pentru un dialog extrem de sincer cu dvs. Întrebați-vă ce vă doriți cu adevărat, pentru ce aveți competențe și cam ce ați putea lucra cu entuziasm (poate fi ceva total nou) și mai apoi căutați joburile care să se potrivească acestor răspunsuri. Dacă nu sunteți sigur că veți face față la o astfel de transformare radicală, combinați aceste aptitudini profesionale noi cu cele vechi și încercați să găsiți locurile de muncă în străinătate care le includ în cea mai mare măsură.

2. Lărgirea ariei de competențe.

Dacă o  schimbare de carieră este un pas mult prea mare pentru dvs., atunci poate ar fi mai bine ca să încercați să identificați o schimbare ceva mai subtilă a locurilor de muncă pe care le căutați. Un loc de muncă similar într-un sector de activitate sau chiar regiune complet diferite ar putea să vă lărgească nesperat aria de căutare și să vă aducă pe o cale complet diferită de cea creionată rațional inițial.

Ca și în cazul multora dintre sugestiile pe care le veți găsi pe o platformă serioasă de joburi precum Bixter, scopul este să vă simțiți mai entuziasmați în privința întregului proces de căutare a locurilor de muncă celor mai potrivite din punctul dvs. de vedere și care să vă împiedice de a suferi de sindromul oboselii cronice din pricina muncii pe care o veți depune fără vreo tragere de inimă. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă într-o nouă industrie, un curs de formare ar putea să fie de real ajutor în acest sens.

3. Actualizați-vă obligatoriu CV-ul

Citiți cu atenție vechiul curriculum vitae și, analizându-l dintr-o nouă perspectivă, identificați zonele slabe și chiar și greșelile de redactare. Rescrieți inclusiv fragmente mai mari dacă trebuie, dar chiar dacă are nevoie doar de un pic de ajustare, cv-ul dvs. va fi îmbunătățit incomensurabil odată ce ați eliminat problemele și v-ați concentrat strict pe punctele forte. Ar putea să vă ia ceva timp demersul acesta, dar merită cu prisosință!

4. Rescrieți scrisoarea de intenție

Aplicarea pentru niște locuri de muncă similare poate conduce adesea la o abordare formală a procesului: pur și  simplu luați vechea scrisoare de intenție, o mai completați pe ici pe colo și vă iluzionați că aveți o nouă scrisoare de intenție.

Este uneori posibil ca rezultatul să fie o scrisoare de intenție decentă, dar probabil că nu este una atât de puternică încât să stârnească interesul vreunui angajator versat în recrutări.

Pentru a ieși din această mentalitate o dată pentru totdeauna, pentru a vă scutura de energia trecută, îmbâcsită,  ștergeți vechea scrisoare de intenție și începeți să redactați una nouă, de la zero.

S-ar putea să folosiți și câteva dintre frazele tip, dar sigur veți obține per total un rezultat final mult mai bun.

Consultați cu atenție și toate sfaturile noastre despre cv-uri, scrisori de intenție, tehnici de interviu ce vor fi postate cu regularitate pe platforma online Bixter.work. Vă vor fi de mare folos!