fbpx

Cum decurge vizita la sectia de ORL Romgermed?

orl

Informatii despre ORL

Cand mergi la medic pentru prima data, vrei sa stii ce operatii vor fi efectuate si daca sunt dureroase. In randurile urmatoare, doctorii de la clinica Romgermed va explica care sunt cele mai frecvente operatiuni efectuate intr-un cabinet ORL si ce se asteapta de la acestea.

In primul rand, medicul otorinolaringolog ORL va va cere detalii despre bolile anterioare, bolile suferite de rude si membri ai familiei (parinti, frati, surori), apoi stilul dvs. de viata (daca fumati, beti alcool, beti cafea) sau alte medicamente sau daca luati medicamente in fiecare zi), evaluarea clinica va incepe ulterior.

Ce se examineaza mai exact

Inspectia nazala a narilor (un instrument sub forma de pensete supradimensionate ale caror brate permit lungirea peretelui nazal, astfel incat interiorul narii sa poata fi vazut). Aici, medicul va verifica caile respiratorii, daca diafragma si dimensiunea acesteia, cantitatea si calitatea mucusului nazal sunt in abatere.
orl
Verificati gatul si gura cu o spatula (apasarea gurii) pentru a mari spatiul dintre limba si gat. Acesta examineaza limba, dintii, uterul (omul mic), amigdalele si intreaga circumferinta orofaringiana aici. Daca este necesar, o oglinda speciala mica poate fi utilizata pentru a examina gatul. Acest proces se numeste laringoscopie si se poate efectua in sectia ORL de la Romgermed.

Utilizarea unui instrument numit „lobul urechii” (un instrument format dintr-o pereche de cauciuc care este montat pe un tub de cauciuc si o lupa poate fi atasata la acesta pentru a mari imaginea membranei timpanice) pentru a examina urechile. Exploreaza aici posibilitatea timpanului, existentei dopului de ceara sau ranirii.

Despre serviciile pe care le-ati gasit la Romgermed din Bucuresti

Cand ajungeti la clinica ORL din Bucuresti, specialistul trebuie sa aduca pacientului o serie de intrebari pentru a afla de ce a venit si pentru a determina cauza bolii si tratamentul necesar.

Prin urmare, cand se ajunge la acest punct, putem efectua mai multe examinari sub indrumarea expertilor, inclusiv eliminarea secretiilor din urechi, explicarea examinarilor efectuate si extragerea corpurilor straine din nazofaringe.