Cum au aparut si evoluat pacanelele?

Cele mai populare masini cu castiguri electronice, denumite slot machines in engleza sau pacanele in romana, au inceput sa si faca simtita aparitia in America, la sfarsitul secolului 19. Charles Fey este responsabil pentru primele aparate, pe care le-a instalat in San Francisco in anul 1887. Daca astazi exista site-uri specializate, precum pacanele.ro, iar numarul jocurilor este unul impresionant, masinile lui Fey erau cat se poate de simple. Acestea erau compuse din trei bobine imprimate cu 10 simboluri iar conceptul era cat se poate de simplu: alinierea a trei simboluri sub forma de clopotel oferea marele premiu.

Ceea ce este interesant este ca aparatul lui Fey este inca foarte popular, asigurand distractia in majoritatea cazinourilor si salilor de joc din lume. 70% dintre veniturile unui cazinou vin de la astfel de aparate.

Istoria pacanelelor, foarte controversata

Aparatul creat de Charles Fey nu a avut o viata usoara. Chiar daca a avut un succes impresionant inca de la inceput, in 1902 a fost interzis in America. Cu toate astea, a continuat sa fie fabricat, insa nu oferea premii in bani, ci in bauturi, tigari sau alte produse oferite de baruri. Exista numeroase momente in istorie care au construit imaginea de astazi a pacanelelor:

  • In 1907, Herbert Mills incepe sa produca in serie un aparat bazat pe ideea lui Fey, cu mici modificari de aspect;
  • In 1908 aparatele sunt distribuite in fabrici de tutun, saloane de intalniri sau sali de bowling;
  • In 1964 apare primul aparat electromagnetic. Popularitatea sa a fost atat de mare, incat usor, usor, au fost eliminate vechile aparate de sloturi;
  • In 1976 apar sloturile video, in care se punea accent pe magine si pe culoare. Acesta a fost fabricat in California si folosea un televizor de 19 inch pentru a a afisa jocurile.
  • Dupa anul 2000 au inceput sa devina foarte populare pacanelele online, din ce in ce mai multe case de pariuri oferind astfel de variante de joc. De asemenea, numarul jocurilor de tip slot a crescut incredibil de mult.

Se poate castiga la pacanele?

Da! Conform legislatiei din Romania, procentul de castig pe care il ofera un aparat sau un joc video trebuie sa fie de minim 70% din suma care se investeste. In alte parti ale lumii procentele sunt chiar mai mari, anumite state din America avand chiar procente de 96 si 98%. Daca vrei sa joci la pacanele si vrei sa te asiguri ca aparatul ofera un castig cat mai mare, este bine sa verifici daca acesta este aprobat de ONJN.

Daca te intrebi daca merita sa joci la pacanele, raspunsul este, de asemenea, Da. Evident, acest da este valabil doar in cazul in care jocul nu devine o dependenta. Daca este jucat cu responsabilitate, poate aduce relaxare, distractie si castiguri financiare destul de mari.