Cum au apărut pariurile sportive?

Te-ai întrebat vreodată cum au apărut pariurile sportive? Știai că pariurile sportive reprezintă cea mai veche formă de jocuri de noroc din lume, practicată întâi de greci și apoi de romani? Pariurile sportive au început ca un hobby, o activitate de petrecere a timpului liber, de-a lungul vremii au suferit anumite transformări iar în zilele noastre, ele pot fi adevărate surse de venituri dacă știi cum să îți gestionezi banii și cum să plasezi pariurile.

 

Se spune că pariurile sportive au apărut pentru prima dată în anul 776 î.Hr., în Grecia Antică, atunci când elenii organizau tot felul de competiții de tipul jocurilor olimpice și făceau banii din pariurile sportive plasate de cei care participau în public. Orice sport era bun pentru a plasa anumite pariuri ca formă a distracției cotidiene.

 

Acest obicei a fost preluat la scurt timp și de către Imperiul Roman, ei fiind și cei care au transformat pariurile sportive într-o adevărată afacere. Romanii își petreceau foarte mult timp în arene, la diverse lupte de gladiatori și implicit, pariau foarte mult pe acest sport. Obiceiul de a plasa pariuri pe luptele de gladiatori nu s-a stins odată cu sfârșitul epocii romane, ci chiar a fost extins și pentru cursele cu care de luptă, unul dintre cele mai populare sporturi din acea vreme din Imperiul Roman, Imperiul Bizantin și Grecia Antică.

 

Cu timpul însă, oamenii au început să analizeze mai bine aceste pariuri sportive și efectele lor și la un moment dat, câțiva conducători europeni au încercat să le interzică, fără succes însă. În ciuda unor măsuri drastice care îngreunau modalitățile de a plasa pariuri sportive, împătimiții de jocuri de noroc au găsit tot felul de trucuri pentru a organiza pariuri sportive clandestine.

Primele reglementări ale pariurilor sportive au apărut în Marea Britanie, acolo unde se paria foarte mult pe cursele de cai. Deci putem spune că pariurile sportive, într-o formă apropiată de ce vedem noi în ziua de astăzi, au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, de unde au fost preluate de către americani, răspândindu-se rapid. Tot în SUA au apărut pentru prima dată și pariurile sportive în varianta online.

De altfel, pariurile sportive au cunoscut o ascensiune extraordinară după introducerea Internetului în majoritatea gospodăriilor. Pariorii nu mai erau nevoiți să se deplaseze din confortul casei pentru a plasa pariuri sportive, ci doar să aibă o conexiune la Internet și bani în cont.

 

De atunci și până în zilele noastre, pariurile sportive online au cunoscut o expansiune și o evoluție fulminantă. De la pariurile simple, s-a ajuns la pariuri mai complexe, la pariuri live și chiar la opțiuni de urmărire a meciurilor pe care ai pariat în timp real. Site-urile de pariuri sportive din zilele noastre încearcă să le ofere pariorilor toate condițiile de care au nevoie, dar și beneficii care să îi atragă pe site.

 

Dacă înainte trebuie să fii efectiv prezent la eveniment, la luptele cu gladiatori sau la cursele de care pentru a plasa un pariu, acum ai nevoie doar de o conexiune la Internet pentru a paria pe meciuri din cele mai îndepărtate țări. Atâta timp cât vor exista evenimente sportive, vor exista și pariuri sportive și cu siguranță ele se vor dezvolta din ce în ce mai mult pentru că și cerințele pariorilor încep să crească. Cu ce ne vor mai surprinde casele de pariuri în viitor? Rămâne de văzut!