Cum arata scoala in timpul pandemiei de coronvirus? Sfaturi pentru a te pregati eficient!

25 septembrie 2020
Autor:
Ori-cine

O intreaga generatie a vazut cum educatia ii este întreruptă!

La apogeul perioadei de izolare din luna aprilie, aproximativ 91% din elevii din peste 190 de țări nu mai mergeau la scoala. Acest lucru a perturbat viata, educatia si bunastarea copiilor din intreaga lume, potrivit unui studiu recent efectuat de catre UNICEF.

UNICEF lucreaza impreuna cu guvernele si școlile pentru a le oferi copiilor, in special celor vulnerabili, accesul la educatie si nu doar pentru a redeschide scolile, ci pentru a redeschide scoli mai bune.
In Romania, cei mai afectati elevi de inchiderea brusca a scolilor incepand cu data de 11 martie 2020 au fost cei din clasele terminale. Timp de 3 luni, acestia au stat cu sufletul la gura pentru a afla cu exactitate data si maniera in care urmau sa se desfasoare examenele.
Scolile si-au continuat activitatea on-line, multi profesori neavand competentele necesare sa
predea in aceasta noua maniera.

Contextul dat de accelerarea epidemiei de Covid-19 i-a indemnat pe multi parinti sa recurga la sedinte on-line de meditatii limba romana sau sedinte de meditatii matematica Bucuresti, pentru a recupera materia si unele chestiuni lacunare cu care se confruntau elevii.

Deschiderea noului an scolar

Inceputul noului an scolar pe 14 septembrie a adus cu sine o noua provocare, mai ales
pentru cei mici deoarece ei sunt o sursa importanta de trasmitere a infectiei. O serie de reguli au fost enuntate de catre autoritati, astfel incat sa se limiteze raspandirea virusului.
Este important sa folosesti apa si sapunul pentru a te spala pe maini temeinic de fiecare data cand revii de afara. Mai mult, este esential sa iti dezinfectezi bine mainile cu solutie pe baza de alcool sau produse biocide, chiar daca ti se pare ca nu sunt murdare.

Deci, daca te afli la scoala sau te intorci acasa, spala-te pe maini:

  • inainte de fiecare masa sau gustare;
  • cand te intorci acasa;
  • ori de cate ori atingi un obiect pe care l-au atins si altii, cum ar fi manerele usilor;
  • dupa ce ai utilizat toaleta.

Este important sa stii ca virusul poate patrunde in corp chiar si prin ochi, nas sau gura, asa ca este foarte important sa nu iti atingi fata daca mainile nu sunt bine spalate sau dezinfectate.
In alta ordine de idei, este esential sa porti corect masca de protectie, astfel incat sa acopere gura si nasul, atunci cand te afli in spatii inchise, in scoala sau in locuri aglomerate.

Evita locurile aglomerate, indiferent ca acestea se situeaza in aer liber. Respecta distanta fizica la joaca sau la scoala, in scoala sau in curtea scolii si evita grupurile mari de persoane!

Cum sa comunicam eficient cu scoala?

In timpul unei crize precum pandemia de COVID-19, comunicarea, transparenta si increderea stau la baza luarii masurilor adecvate, de limitare a raspandirii virusului in cazul de fata.
Odata cu inceperea noului an scolar, comunicarea dintre scoli, parinti, elevi si profesori este esentiala pentru a asigura o intelegere clara a ceea ce trebuie facut, de catre cine si cum.
In vremuri de incertitudine, cum este pandemia de COVID-19, este cu atat mai important ca parintii sa se implice in relatia cu scoala. Scolile trebuie sa mentină legatura permanenta cu parintii prin invatatori si diriginti.

Te încurajam, ca parinte, sa pastrezi legatura cu scoala pentru a putea lua cele mai bune decizii, astfel incat copilul tau sa isi continue educatia in conditii de siguranta.
Iata care sunt cele mai importante informatii pe care le poti cere scolii unde invata copilul tau:

 Informatii actualizate privind situatia COVID-19 din scoala si masurile luate de scoala pentru a reduce riscurile la care sunt expusi elevii.
 Masurile/actiunile asteptate din partea parintilor si a elevilor.
 Sfaturi privind bunele practici de sanatate si igiena. Promovarea masurilor zilnice de protectie, detalierea metodelor prin care poate fi oprita raspandirea COVID-19.
 Informatii privind persoanele pe care le pot contacta in cazul in care ai intrebari sau ingrijorari referitoare la COVID-19.
 Informatii despre aparitia unor infectari in scoala si solutiile propuse de scoala pentru a evita alte infectari.
 Informatii despre felul in care parintii pot sustine invatarea, informatii despre felul in care acestia pot sustine scolile in a deveni mai bune.
 Informatii despre schimbarile aparute in curriculumul si in programul scolar.
 Informatii privind suportul psihologic oferit de scoala.
 Informatii despre măsurile luate pentru ca elevii cu afectiuni medicale preexistente sa isi poata continua educatia (on-line sau in scoli).

 Informatii despre mecanismele existente de comunicare a ingrijorarilor catre personalul didactic, inclusiv posibilitati de intalniri in care parintii isi pot exprima opiniile si prioritatile.

Aspectele de mai sus pot fi clarificate si impreuna cu profesorul particular de meditatii, la inceputul sedintelor de meditatie la romana de exemplu!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram