fbpx

Cum amenajam o gradina in Cluj? Cateva sfaturi de la wowparc

Un posibil raspuns la aceasta intrebare este urmatorul: amenajarea unei gradini in Cluj se realizeaza urmand cateva etape logice, foarte bine definite, despre care trebuie sa te informezi inainte de a incepe proiectul propriu-zis al casei tale.

Ca si in cazul unei constructii, primul pas consta in realizarea unui proiect menit sa satisfaca nevoile clientului in concordanta cu cerintele zonei. WoW Parc se poate ocupa de amenajarea unei gradini, amenajari spatii verzi cluj in locul tau. Asta daca locuiesti pe teritoriul orasului Cluj. Odata ce proiectul este aprobat, prima etapa in amenajarea unei gradini este infrastructura terenului, fundatia pe care va fi amenajata apoi intreaga gradina. Urmeaza realizarea sistemelor de irigatii si drenaj deoarece orice gradina sanataoasa are nevoie de apa.

Procesul amenajarii unei gradini in Cluj se poate imparti in doua etape importante, potrivit wowparc: etapa de design si amenajarea propriu-zisa.

Etapa de design consta in strangerea de idei si de informatii si de planificarea propriu-zisa a proiectului. In aceasta faza se va lucra cu un arhitect peisagist sau cu o persoana cere este specializata in proiectarea gradinilor. Veti discuta impreuna toate aspectele importante precum scopul pentru care iti doresti o gradina, plantele dorite in gradina, stilul dorit, elementele de decor.

Etapa de amenajare consta in construirea propriu-zisa a gradinii. O firma specializata in amenajarea gradinii se va ocupa de tot procesul. In timpul lucrarilor, arhitectul si specialistii in amenajarea spatiilor verzi vor colabora pentru a transpune acest proiect in realitate.

Cauta inspiratia. In prima faza se va cauta inspiratia, se vor strange informatiile. Cu cat vei fi mai bine informat, cu atat vei obtine o gradina mai frumoasa, sansele tale de reusita sunt mai mari. Salveaza poze care te inspira si gandeste-te care sunt elementele pe care gradina ta ar trebuie sa le contina. Poate ai niste prieteni sau vecini a caror gradina te-a inspirat, care ti-a atras atentia. Astfel, vei reusi sa le explici specialistilor in detaliu ce iti doresti.

Alege stilul. Urmatoarea faza este sa alegi stilul de gradina care se potriveste cu casa si cu personalitatea ta.

  • Gradina moderna, geometrica. Este o gradina foarte eleganta, in linii drepte, minimalista, ideala pentru o casa cu arhitectura futurista;

  • Gradina in stil peisager, liber. Este o gradina simpla dar decorata cu flori spectaculoase.

  • Gradina mediteraneana. O gradina care te va ajuta sa treci mai usor peste dorul de mare.

  • Gradina montata este verde de-a lungul intregului an si mirosul te duce cu gandul la padurea de conifere.

Alege elementele de constructie. Odata ce ai ales stilul gradinii tale, urmeaza sa alegi elementele de constructie pe care ti le doresti in gradina ta. Iti doresti un deck din lemn pe care vara sa asezi sezlongurile? Vrei o pergola sub care sa iti petreci timpul cu prietenii si familia? Sau vrei o mini-gradina de legume? Nimic mai simplu, wowparc este solutia.

Stabileste bugetul. Specialistii wowparc ne recomanda sa investim 10% din valoarea casei in amenajarea gradinii. Care sunt factorii care influenteaza costurile gradinii: marimea terenului, elementele gradinii (pergola, deck, lac artificial), materialele si plantele selectate.

Amenajarea gradinii in Cluj poate fi un proces complicat deoarece implica mai multe aspecte. Insa, este si un process frumos deoarece iti vei folosi creativitatea si te va invata o multime de lucruri noi.