Cum alegi un sicriu ieftin?

16 februarie 2022
Autor:
One Marck International SRL

Momentele in care trebuie sa alegem un sicriu: Ce trebuie sa ai in vedere pentru a nu da gres cu decizia luata?

inmormantare

Sicriul sau cosciugul reprezinta elementul cel mai important al unei ceremonii funerare de inmormantare, atragand atentia participantilor la eveniment si reprezentand locasul in care defunctul va fi asezat pe vecie. De aceea, se recomanda alegerea unui sicriu impreuna cu specialistii de la Funerare Ieftine, o firma de servicii funerare Bucuresti si Ilfov, care poate oferi consultanta necesara in acest sens.

Majoritatea sicrielor vandute in Romania sunt fabricate din lemn de diferite esente, cu sau fara modele religioase sau florale, avand finisaje si accesorii diferite. Nu exista traditii si reguli pentru a alege un anumit model de sicriu. Astfel, membrii familiei vor putea alege fara sa fie constransi de anumite obiceiuri. Sunt si pachete funerare pentru care familiile pot opta, care includ diferite modele de sicrie. Cele din oferta Funerare Ieftine, care se ocupa de pompe funebre Bucuresti si Ilfov, sunt foarte accesibile la pret si calitative.

Cum pot fi diferentiate modelele de sicrie disponibile?
Sicriele disponibile in oferta firmelor funerare pot fi diferentiate in functie de mai multe criterii, descrise in cele ce urmeaza.

Materialul din care este realizat sicriul

Lemnul este cel mai des intalnit si recomandat material, care poate fi de esenta moale sau mai tare, din stejar, brad, fag sau plop. Sicriele ieftine sunt cele din lemn de esenta moale, cum este cel de brad, avand preturi foarte accesibile, diferentiate de calitatea finisajelor. Sicriele din lemn de esenta tare sunt mai scumpe, dar rezista mai mult. Acestea au si o greutate mai mare.

Culoarea sicriului
Cele mai frecvente culori ale sicrielor sunt cele pamatii, de tip mahon, in degrade si bej. Exista si sicrie de culoare alba care se folosesc pentru copii sau pentru tineri necasatoriti, conform obiceiurilor. Cei mai multi clienti opteaza pentru culoarea mahon a sicriului.

Modelul sicriului
In functie de modelele sculptate pe sicrie, acestea pot fi mai scumpe sau mai ieftine. Exista sicrie cu modele florale, geometrice sau religioase, cu patru sau sase colturi, care sunt diferentiate atat prin pret, cat si prin aspect.

Crucea si accesoriile funerare
Pe langa sicriul achizitionat, membrii familiei trebuie sa se gandeasca, daca nu opteaza pentru un pachet funerar complet, si la accesoriile in care trebuie sa investeasca suplimentar.

Crucea si lenjeria
In ofertele pachetelor funerare, sicriul este “asortat” cu crucea din lemn atat din punct de vedere al nuantei, cat si al esentei lemnului. In plus, sicriul va fi accesorizat cu o lenjerie de culoare alba, cu o perna, orar mare si mic, dar si cu panza ce se asaza pe fata persoanei decedate. Unele firme ofera accesoriile incluse in pretul sicriului, dar in alte cazuri aceste accesorii pot avea un pret diferit. Pe cruce se va scrie numele complet al persoanei decedate, anul nasterii si data decesului.

Manere, crucifix si suruburile decorative
Sicriului i se pot adauga patru sau sase manere din diferite materiale, care ofera, pe langa utilitate, un aspect deosebit. De asemenea, suruburile sunt esentiale pentru inchiderea capacului inainte de inmormantare, evitandu-se cuiele batute.

Pentru a alege cel mai bun sicriu pentru inmormantare, oamenilor li se recomanda sa se consulte cu reprezentantii firmei de pompe funebre cu care colaboreaza in privinta produselor si accesoriilor incluse in pretul sicriului. Astfel, pot alege un pachet funerar care se incadreaza in bugetul si preferintele lor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram