fbpx

Cum alegi cele mai bune jaluzele interioare?

Ne petrecem o buna parte din timp in interior. Fie ca stam in living, in bucatarie, in dormitor sau in birou, este extrem de important sa ne bucuram de confort pentru a ne desfasura toate activitatile intr-un mod cat mai eficient.

Unele dintre cele mai simple accesorii care pot contribui la confortul din interiorul cladirilor sunt jaluzelele. Acestea au un rol cat se poate de simplu: blocheaza razele de soare atunci cand sunt foarte puternice, eliberandu-le atunci cand este nevoie de lumina. Rezultatul este unul foarte complex insa, in conditiile in care niste jaluzele bine alese pot contribui la :

  • Confort termic;
  • Confort fonic;
  • Confort vizual;
  • Sanatate, prin eliminarea riscului de expunere la ultraviolete.

Cate tipuri de jaluzele exista si cum le alegi pe cele mai potrivite?

Conform celor de la www.fabricadejaluzele.ro, diversitatea de jaluzele este una foarte mare. Poti opta pentru jaluzele verticale, jaluzele orizontale, rulouri si rolete textile, rolete de tip zebra, panouri japoneze si lista poate continua cu diverse modele construite in diverse scopuri. Atunci cand vrei sa faci achizitia perfecta trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  1. Materialul jaluzelelor. Exista jaluzele din aluminiu, din PVC, din poliester, din lemn sau din material textil. Fiecare dintre aceste materiale poate aduce atat avantaje, cat si dezavantaje. Foarte populare sunt jaluzelele din aluminiu, insa poliesterul sau PVC-ul reusesc sa convinga si ele prin pretul redus si intretinerea usoara.
  2. Tipul jaluzelelor. Exista doua categorii de jaluzele in functie de modul in care pot fi controlate: orizontale si verticale. Jaluzelele orizontale sunt rezistente si practice, fiind foarte potrivite atat pentru birouri, cat si pentru incaperile de acasa. Jaluzelele verticale, in schimb, sunt ceva mai pretentioase in ceea ce priveste intretinerea, insa au un impact vizual mult mai puternic.
  3. Sistemul de montaj. Exista jaluzele care se instaleaza p rete, jaluzele care se monteaza pe rama ferestrei sau jaluzele care se monteaza in interiorul ferestrei.

Montajul, la fel de important ca si calitatea jaluzelelor

Este foarte important sa alegi jaluzele de foarte buna calitate, insa este la fel de important sa te asiguri ca sunt montate corect. Tocmai de aceea, dupa ce ai luat o decizie privind modelul de jaluzele pe care il vei folosi pentru umbrire este esential sa te asiguri ca sunt montate corect. Cei de la www.fabricadejaluzele.ro iti ofera atat posibilitatea de a achizitiona o varietate mare de jaluzele interioare si exterioare, cat si servicii complete de montaj, intretinere si service, atunci cand este nevoie. Desi sunt accesorii simple, pentru a fi eficiente jaluzelele trebuie sa fie montate corect si sa fie bine intretinute, aspecte pe care foarte multi oameni le neglijeaza.