Cum alegi cel mai bun frigider pentru noua ta bucătărie?

Renovarea bucătăriei presupune și înlocuirea uneia dintre piesele sale centrale. Un frigider nou, care înglobează performanțele electrocasnicelor moderne este recomandat. Alegerea unui astfel de obiect s-ar putea să fie o provocare consistentă, mai ales datorită varietății ofertelor.

Dacă vrei să alegi cel mai bun frigider care să corespundă nevoilor și să se încadreze în bugetul disponibil, ar trebui să ai o abordare practică și să iei în calcul toate elementele variabile care îți influențează alegerea.

Spațiul disponibil

Un frigider înalt cu ușă dublă s-ar putea să fie ceea ce-ți dorești. Totuși, spațiul disponibil în bucătărie s-ar putea să nu fie de aceeași părere. Măsoară cu precizie spațiul disponibil, gândește-te foarte bine ce alte electrocasnice și corpuri de mobilier trebuie să se încadreze în spațiul disponibil. Odată ce ai măsurătorile, ai și primul criteriu pentru alegerea frigiderului perfect.

Obiceiurile alimentare

În cazul în care salatele sunt printre preparatele tale preferate, vei avea nevoie de un spațiu generos pentru legume proaspete. În schimb dacă ai obiceiul de a depozita alimente înghețate în vederea unei preparări ulterioare, vei avea nevoie de un spațiu mai generos pentru congelator. De asemenea, ar trebui să iei în considerare obiceiurile alimentare ale întregii familii pentru a face o alegere relevantă pentru toți utilizatorii.

Bugetul

Este un aspect esențial și determinant al oricărei alegeri. Prețul unui frigider crește direct proporțional cu dimensiunile și cu dotările. Așadar, orientează-te către unul care are toate elementele de care ai nevoie, este le o dimensiune rezonabilă. Nu este recomandat să investești în frigider peste posibilități și peste nevoie deoarece va deveni o sursă de risipă a energiei electrice dacă nu este folosit la nivelul capacităților sale.

Consumul de energie

Un criteriu important în alegerea unui frigider este consumul de energie. Pentru a identifica consumul, studiază eticheta care marchează clasa de energie în care se încadrează aparatul. Este recomandat să se încadreze în clasa superioară pentru o utilizare sustenabilă. În același timp, o încadrare într-o clasă superioară nu va încărca factura de energie electrică.

Disponibilitatea pentru curățare

Un frigider din aluminiu are un aspect elegant dar necesită o curățare exterioară frecventă, Este foarte sensibil la amprente și la alte urme. În ceea ce privește interiorul, rafturile din sticlă dau un plus din perspectiva aspectului, dar necesită, la rândul lor o curățare mai frecventă.