Cum alegi biciclete copii în funcție de vârsta?

2 august 2016

Pentru primii ani, sunt recomandate acele biciclete copii fără pedale, pentru copiii cu o vârstă cuprinsa intre 1 si 4 ani, eventual tricicletele. Îi va ajuta foarte mult să facă mișcare și îi va pregăti pentru viitoarele biciclete. Este recomandat ca presiunea din anvelope să fie cât mai mică.
Între 3 și 5 ani, poți achiziționa copilului tău biciclete copii cu roți de 12,14 sau 16 inci. Dacă primele două categorii vin în general echipate standard cu roți ajutătoare, fiind gândite pentru copii cu o înălțime între 90 și 100 cm, cele cu roți de 16 inci sunt recomandate copiilor cu o înălțime cuprinsă între 105 și 115 cm. Roțile ajutătoare nu sunt neapărat recomandate, deoarece la trecerea la o bicicletă fără acest ajutor suplimentar, copilul nu va ști exact cum să abordeze un viraj, existând riscul de a se accidenta.
Pentru copiii între 5 și 8 ani apar mai multe variante de biciclete. Roțile de 18 inci sunt recomandate celor cu o înălțime între 1.15 și 1.25 m. Bicicletele cu roți de 20 de inci sunt recomandate pentru copii cu o înălțime cuprinsă între 1.20 și 1.40 m. Greutatea maximă recomandată pentru aceste biciclete copii este de 10 kg.
Penultima categorie este cea a bicicletelor cu roți de 24 de inci, recomandate pentru copii cu o vârstă între 8 și 11 ani. Sunt gândite pentru copiii cu o înălțime între 1.35 și 1.55 m, fiind foarte apropiate de bicicletele cel mai des întâlnite, cu roți de 26 de inci. Prețul pentru aceste biciclete nu este unul foarte mic, deoarece acestea pot fi echipată cu suspensii performante, frâne pe disc sau sisteme de transmisie complete. Greutatea bicicletelor din această clasă nu ar trebui să depășească 13 kg.
Peste vârsta de 10-11 ani, copiii pot face trecerea către bicicletele obișnuite, cu roți de 26 de inci. Important este ca dimensiunea cadrului să nu depășească 14 inci. Greutatea maximă recomandată pentru această clasă a bicicletelor pentru copii este de 14 kg.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram