Cum alegi bateria potrivită în baie?

19 iunie 2023
Autor:
livepr

Fie că e vorba de amenajarea unui spațiu nou sau de redecorarea băii existente, alegerea bateriei sanitare se numără printre cele mai importante activități. Tocmai pentru că prezintă un dublu rol - atât funcțional, cât și estetic - devine elementul indispensabil unei încăperi armonioase.

Fie că e vorba de amenajarea unui spațiu nou sau de redecorarea băii existente, alegerea bateriei sanitare se numără printre cele mai importante activități. Tocmai pentru că prezintă un dublu rol - atât funcțional, cât și estetic - devine elementul indispensabil unei încăperi armonioase.

Te întrebi care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a face achiziția? Ei bine, chiar și cele mai fine detalii contează.

Cum alegi bateria potrivită în baia ta?

Alegerea bateriei sanitare nu îți va mai crea probleme dacă urmezi sfaturile de mai jos:

  • Calitatea este cea mai profitabilă investiție - Nu te rezuma, așadar, la modele avantajoase din punct de vedere financiar, dar lipsite de funcționalitate. Analizează cu atenție piața și optează întotdeauna pentru variantele premium, tocmai pentru că garantează utilizări îndelungate și rezultate durabile.
  • Cu cât o baterie este mai grea, cu atât este mai rezistentă - Verifică materialul din care este confecționat produsul și ia în calcul proprietățile pe care le prezintă. Una dintre cele mai apreciate variante este alama sanitară, rezultată dintr-un amestec de cupru și zinc. Cu cât cantitatea de cupru este mai ridicată, cu atât bateria asigură mai multe avantaje tehnice. Alama este recunoscută pentru rezistența la coroziune, funcțiile antimicrobiene și diversitatea finisajelor.
  • Producătorul are un cuvânt de spus în luarea deciziei finale - Dacă îți dorești rezultate profesionale, e indicat să alegi producători apreciați în domeniu pentru produsele calitative. Nu contează că alegi o baterie cabină duș sau una pentru robinet - vei avea garanția că vor rezista în timp.

Un alt aspect important pe care nu trebuie să îl treci cu vederea este locul în care urmează să integrezi bateria. Descoperă mai jos care sunt cele mai indicate modele în funcție de amplasare.

Bateria recomandată pentru duș

Există mai multe modele recomandate pentru duș pe care le poți lua în calcul. Iată care sunt cele mai populare modele:

  • Baterie cu perlator - Ajută la filtrarea eficientă a apei, ceea ce elimină din start posibilitatea apariției calcarului.
  • Baterie cu pastilă din ceramică - O variantă recunoscută pentru că nu produce zgomot și oferă o durabilitate sporită, comparativ cu modelul din teflon.

Bateria potrivită pentru cadă

Sursa - https://www.freepik.com/free-photo/man-white-terry-bathrobe-filling-bathtub-with-water_22802527.htm#query=bathtub%20battery&position=1&from_view=search&track=ais

Dacă ești adeptul băilor lungi și relaxante, o cadă devine alegerea de care ai nevoie. Te întrebi care sunt cele mai recomandate baterii?

Iată doar câteva opțiuni:

  • Baterie cu termostat - Opțiune excelentă pentru cei care doresc să evite fluctuațiile bruște de temperatură în timpul băii. În cazul în care vrei să oferi spațiului o notă minimalistă, în pas cu noile apariții tehnologice, nu ezita să achiziționezi modele de ultimă generație.
  • Baterii încastrate sau cu montaj pe pardoseală - E foarte important să personalizezi alegerea în funcție de caracteristicile căzii. Opțiunile cu montaj pe perete sunt indicate în cazul în care vrei să maximizezi spațiul avut la dispoziție. În schimb, o baterie cadă freestanding amplasată direct pe pardoseală este alegerea ideală în cazul în care dispui de o încăpere de mari dimensiuni.

Bateria potrivită pentru chiuvetă

Design desăvârșit sau funcționalitate sporită? Te poți bucura de amândouă dacă optezi pentru modelele de mai jos:

  • Baterii cu senzor - Sunt echipate cu senzori care detectează prezența mâinilor și activează automat fluxul de apă. Nu este necesară o manetă fizică pentru a controla debitul, ceea ce poate fi convenabil și igienic în anumite situații.
  • Baterii cu înălțime ajustabilă - Recomandate mai ales pentru familiile numeroase, tocmai pentru că se pretează nevoilor fiecărui locatar. Înălțimea bateriei poate fi ajustată cu ușurință în funcție de caracteristicile chiuvetei.

Alegerea bateriei sanitare nu a fost niciodată mai ușoară! Pe piață există o varietate de modele - care mai de care mai interesante atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Alege opțiunea care se pretează cerințelor tale și bucură-te de un spațiu armonios!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram