Cum alegem gazonul sintetic pentru un teren de sport?

10 august 2016

Suprafață cu impact redus – în sporturile de contact, cum ar fi rugby și fotbal, este imperios necesar ca suprafața acoperită cu gazon sintetic să fie moale, astfel încât să se reducă riscul de rănire al jucătorilor.
Leziunile de impact sunt reduse pe un teren cu gazon sintetic prin aplicarea unui substrat antișoc sub stratul de gazon, care asigură un efect de amortizare.
Nu toate sistemele de gazon sintetic au un astfel de substrat și există diferite tipuri de suprafețe anti-șoc disponibile.

Gazon sintetic non-abraziv – Suprafața unui teren de sport cu gazon sintetic 3G este foarte moale și este puțin probabil să provoace abraziuni în sporturile non-contact. Cu toate acestea, pot apărea arsuri ale pielii atunci când un jucător alunecă pe suprafața de teren, dacă temperatura pielii lui depășește 44⁰C. Prin urmare, este important să selectați un gazon sintetic cu fir lung pentru sporturi cum ar fi rugby și fotbal, astfel încât efectul de frecare sa fie redus, iar jucătorii sa se pot bucura de o suprafață confortabilă.
Pe terenurile de hochei, unde gazonul cu fir lung nu este posibil, temperatura suprafeței este redusă prin irigare; apa se răcește la suprafață pentru a compensa efectele de frecare, în cazul în care un jucător alunecă sau cade.

Infill-ul
În funcție de utilizarea terenului dumneavoastră, puteți alege un sistem cu umplutură de cauciuc, nisip sau non-infill. Cauciucul este folosit în rugby și fotbal pentru a asigura o suprafață moale. Nisipul este utilizat pe terenurile cu gazon cu fir scurt, cum ar fi hochei și tenis, pentru a asigura o suprafață mai receptivă.
Umplutura stabilizează fibrele sintetice ale gazonului într-o poziție verticală.
Pe terenul de fotbal, fibrele trebuie să fie în poziție verticală pentru a încetini viteza mingii, având caracteristicile de performanță asemănătoare cu cele ale unui teren cu gazon natural.
Dacă fibrele sunt plate, mingea se va deplasa rapid, iar controlul mingii poate deveni dificil pentru jucători. Periajul regulat pe sisteme non-vitraj poate contribui la menținerea fibrelor în poziție verticală.

Echipa Atlas Sport va sta la dispoziție, oferindu-vă consultanță și implicare pe tot parcursul proiectului de construcție, asigurându-se ca acesta va fi realizat la cel mai înalt standard.

www. atlassport. ro - Constructii Sportive de calitate
0755.085.276

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram