Cristale autentice sau imitatii - cum faci distinctia?

17 mai 2023
Autor:
GROWWWISE

Esti un colectionar de cristale? Ori doar preferi sa folosesti cateva in timpul meditatiei si pentru beneficiile pe care le au asupra starii de spirit? Indiferent de motiv este important sa stii sa le alegi si sa le folosesti corespunzator pentru a te bucura de beneficiile lor.

Aceste pietre semipretioase au o frumusete aparte si numeroase beneficii pentru minte si organism, iar in ultimii ani popularitatea lor a crescut semnificativ. Odata cu aceasta, cresc si riscurile ca la achizitionarea cristalelor sa primim de fapt produse falsificate.

Desi diferenta poate sa nu fie vizibila in aspectul acestora, cei care aleg cristalele semipretioase in scopul vindecarii vor observa lipsa energiei acestora.

La Craft Mystic poti achizitiona cristale autentice si unice. Totusi, este bine sa ai cateva cunostinte de baza despre cristale pentru a recunoaste un fals. Citeste pentru a descoperi cateva caracteristici si pentru a fi sigur de achizitia ta.

Cristale semipretioase – cele mai cautate si iubite varietati

Popularitatea cristalelor a crescut in ultimii ani, cat mai multe persoane alegand sa apeleze la acestea pentru beneficiile oferite la nivel spiritual. Odata cu populariatea a venit si o crestere in numarul produselor contrafacute.

Pentru cei care vor sa se bucure de avanatele pe care le au cristalele asupra mintii si corpului, acest lucru reprezinta o problema, deoarece chiar daca un fals poate sa arate exact la fel cu originalul, acesta nu va avea niciodata proprietatile unui cristal adevarat.

Exista cateva cristale binecunoscute de toata lumea, fie pentru frumusete, fie pentru beneficii. Cu cat piatra semipretioasa este mai populara, cu atat este mai mare riscul ca un comparator sa achizitioneze una falsa.

Dintre numeroasele cristale semipretioase indragite, ar fi bine sa fiti cat mai precauti cu modelele prezentate mai jos, care sunt in mare cautare:

 • Ametist;
 • Citrin;
 • Malachit;
 • Turmalina neagra
 • Agat rosu
 • Cuart
 • Azurit;

Cristale autentice VS falsuri: Cum le distingem si de ce este important?

Desi poate nu sunt vizibile la prima vedere, exista cateva diferente dupa care va puteti da seama daca un cristal este contrafacut. Aceste diferente, desi poate insesizabile initial, sunt importante daca doriti sa va bucurati de proprietatile oferite de cristalele semipretioase.

Cateva caracteristici care pot face diferenta sunt:

 1. Forma si textura: daca cristalul nu este prelucrat, acesta ar trebui sa aiba o forma si o textura naturala, cu cristale mici sau crapaturi;
 2. Culoarea si transparenta: anumite cristale au culori distincte si naturale. Transparenta excesiva poate indica un cristal fals;
 3. Duritatea: duritatea unui cristal se poate verifica pe scara Mohs si poate fi testata pe o suprafata de sticla;
 4. Greutatea: cristalele autentice au o greutate specifica;
 5. Temperatura: pietrele semipretioase sunt reci la atingere.

Aceste caracteristici va pot ajuta sa va dati seama de autenticitatea unui cristal, dar este foarte important si sa cumparati de la surse de incredere. La Craft Mystic poti alege dintr-o gama larga de produse autentice.

Cristale semipretioase – maximizeaza beneficiile acestora prin purificare

Dupa ce ai achizitionat un cristal si te-ai asigurat ca este unul autentic, acum este momentul sa il purifici pentru a te putea bucura pe deplin de beneficiile sale.

Daca cristalul cumparat este unul real, atunci el este capabil sa absoarba atat energia ta cat si energiile celor din jur. Este important sa te asiguri ca un cristal semipretios este curatat de posibilele energii negative ale altor persoane inainte de a incepe sa-l folosesti.

Exista cateva metode pentru a purifica cristalele, iar printre cele mai usoare poti incerca:

 • Curatarea in apa curgatoare;
 • Curatarea la lumina lunii sau soarelui;
 • Curatarea cu ajutorul altor cristale;
 • Curatarea in apa sarata;
 • Curatarea in orez;
 • Curatarea cu ajutorul pamantului;
 • Curatarea prin afumare.

Craft Mystic – unicitate si autenticitate in toate produsele

Cristalele ofera numeroase beneficii de care se poate bucura oricine. Alege si tu sa descoperi avantajele oferite de pietrele semipretioase asupra corpului si mintii tale.

Acceseaza website-ul celor de la Craft Mystic si descopera numeroasele cristale si bijuterii pe care le poti purta mereu pentru a avea grija de energia ta. Alege sa achizitionezi dintr-o sursa de incredere ce iti pune la dispozitie produse autentice si confectionate cu pasiune.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram