fbpx

Costumul de baie potrivit pentru fiecare morfologie

Costumele de baie pentru femei există în atâtea variante de design, model, culoare și material, încât poate deveni extrem de dificilă alegerea celui potrivit. La fel de diverse sunt și siluetele femeilor, iar potrivirea perfectă se face, în unele cazuri, cu mare greutate.

Pentru a alege costumul potrivit nu numai în funcție de caracteristicile corpului, ci și de ultimele tendințe în modă, trebuie să ții seama de o serie de criterii importante. Iată mai jos câteva aspecte de reținut în acest sens.

Ce costum de baie să alegi în funcție de siluetă?

Alegerea unui costum în funcție de silueta pe care o ai pornește de la autocunoaștere. Pentru că da, este foarte important să cunoști tipul de morfologie a corpului pentru a ști ce costume de baie să alegi, astfel încât să îți fie evidențiate formele și să distragi atenția de la eventualele defecte pe care consideri că le ai și care te deranjează.

Dacă ai o morfologie a corpului de tip A, alege un costum dintr-o singură piesă. Dacă, totuși, ai vrea să optezi pentru un costum din două piese, optează pentru un model de sutien care să nu-ți evidențieze umerii și o pereche de bikini care să îți alungească picioarele.

Dacă morfologia corpului tău este de tip V, alege doar costume de baie din două piese și mizează pe sutienele cu push-up care vor da sânilor un plus de volum. Pentru aceasta, poți alege un model de costum cu partea de sus tip balconette, iar bikinii cu detalii care să ajute la modelarea șoldurilor.

Formele curbate ale persoanelor cu o morfologie de tip O sunt avantajate de costume de baie intregi, deoarece acestea ajută la ascunderea curbelor pe care nu dorești să le evidențiezi. Alege un costum cu un decolteu generos, pentru a atrage atenția asupra decolteului, nu asupra formelor nedorite.

Pentru o morfologie de tip H, alege unul dintre modelele de costume de baie 2 piese care îți va oferi un aspect feminin, contrastant cu morfologia dură, ușor masculină care te caracterizează. Alege un costum de baie cu sutienul cu push up, iar în partea de jos alege o pereche de bikini cu talie înaltă pentru a evidenția lățimea șoldurilor.

După ce ai definit clar tipul de siluetă care te caracterizează, alege costumul ținând seama de preferințele de culoare, dar și de ultimele tendințe în modă, astfel încât aspectul general să fie unul perfect.