fbpx

CoSoSys redevine dezvoltator independent de software dupa cumpararea sa de catre conducerea Astaro Sophos

Cluj-Napoca, România, 21 iulie 2011. Fondatorul şi managementul CoSoSys au achiziţionat întregul pachet de acţiuni al firmei dezvoltatoare de software de securitate pentru prevenirea pierderilor de date şi protejarea dispozitivelor portabile de la distribuitorul de soluţii pentru managementul centralizat al securităţii Astaro/Sophos. Roman Foeckl, fondatorul şi Directorul General al CoSoSys, împreună cu Michael Bauner, Vicepreşedinte Senior, sunt astfel noii proprietari ai firmei clujene.

Pe 1 iulie 2011 CoSoSys s-a desprins de Astaro şi continuă activitatea ca dezvoltator de top de soluţii pentru securizarea dispozitivelor portabile şi a reţelelor, cât şi pentru prevenirea pierderilor de date sub conducerea Directorului General Roman Foeckl, care deţine această funcţie încă de la înfiinţarea companiei în 2004.

“Noi, echipa CoSoSys, vedem un potenţial imens în dezvoltarea viitoare a companiei şi a liniei noastre de produse şi credem că acest potenţial poate fi cel mai bine atins ca firmă independentă. Le mulţumim reprezentanţilor Astaro şi Sophos pentru oportunitatea şi susţinerea oferite pe durata parteneriatului nostru şi în cumpărarea firmei de către management,” a declarat Roman Foeckl, fondator şi Director General al CoSoSys. “Apreciem oportunitatea de a fi lucrat alături de una dintre cele mai pasionate şi capabile echipe de experţi în securitatea reţelelor din lume.”

“Echipa Astaro a avut şi are maximă încredere în modelul de afaceri şi managementul CoSoSys, din acest motiv am cumpărat compania acum mai puţin de un an. Sprijinim decizia echipei sale de a activa din nou ca dezvoltator independent de software pentru a-şi menţine creşterea puternică şi a continua să inoveze în domeniul securităţii. Ne aşteptăm să vedem noi soluţii de securitate dezvoltate de CoSoSys în viitorul apropiat,” a declarat Jan Hichert, co-fondator şi fost CEO al Astaro, vicepreşedinte senior şi manager al departamentului de securitate a reţelelor în echipa Sophos.

CoSoSys a avut un parcurs marcat de creşteri anuale puternice încă de la fondarea sa în 2004 şi a evoluat continuu de la statutul de mic dezvoltator de software pentru îmbunătăţirea dispozitivelor portabile, ajungând unul dintre liderii în inovaţie şi dezvoltare în segmental de securizare a reţelelor, ce oferă soluţii pentru nevoile actuale de securitate ale companiilor de toate dimensiunile şi ale utilizatorilor de acasă.

“Clienţii, partenerii şi distribuitorii noştri trebuie să se aştepte la noi produse extrem de interesante, ce vor fi lansate conform planurilor noastre de dezvoltare în care inovaţia este principalul obiectiv, ” a adăugat Michael Bauner, Vicepreşedinte Senior CoSoSys. “Soluţiile software şi hardware ale CoSoSys sunt absolut necesare în protocolul de securitate al firmelor ce doresc să îşi protejeze reţelele de ameninţările în continuă creştere, generate de procesele de business extrem de rapide şi mobile din mediul de afaceri de azi, indiferent dacă folosesc platforme Windows sau Mac OS X.”

Cele mai populare soluţii pentru securizarea reţelelor şi a prevenirii pierderilor de date dezvoltate de CoSoSys sunt Endpoint Protector, produs creat să reducă ameninţările interne şi scurgerea de date şi să administreze dispozitivele conectate la reţelele protejate, soluţia de cloud computing pentru securitatea reţelelor şi a dispozitivelor portabile, My Endpoint Protector, şi cea mai recent lansată soluţie hardware şi software, Endpoint Protector Hardware Appliance. Produsele şi tehnologiile CoSoSys sunt în prezent folosite de peste 20 de milioane de dispozitive portabile şi utilizatori la nivel mondial. Toate soluţiile software ale CoSoSys pot fi testate gratuit pe http://www.EndpointProtector.com.
Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializată în dezvoltarea de software pentru securizarea reţelelor şi pentru îmbunătăţirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicaţiilor include funcţii de la protejarea prin parolă şi sincronizarea datelor, până la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice ataşate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricanţii de hardware de talie mondială, dar şi direct către utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com şi http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucură de o creştere continuă a numărului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, şi are reprezentanţi de vânzări în Statele Unite şi Germania.
Despre Astaro
Cu peste 56,000 de instalări în lumea întreagă, Astaro protejează reţelele de calculatoare ale companiilor, şcolilor, spitalelor, dar şi ale instituţiilor guvernamentale împotriva ameninţărilor de securitate. Astaro combină ultimele tehnologii în soluţii complete, uşor de instalat şi administrat. Distribuite de o reţea mondială de parteneri certificaţi, Astaro oferă protecţia completă a sediilor centrale, sucursalelor şi a centrelor de date. Fondată în anul 2000, Astaro, acum parte a companiei Sophos, continuă să se impună ca lider de vânzări pe piaţa aflată în continuă creştere a Management-ului Centralizat al Securităţii. Mai multe informaţii pot fi găsite pe www.astaro.com.

Imagini şi materiale adiţionale:
http://www.cososys.com/press_room.html

Contacte de presă
Mirror Communications
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
E-mail: alina@mirror-communications.com

CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
E-mail: anca.goron@cososys.com

Astaro (EMEA)
Sandra Grözinger
Phone: +49-721-255160
Email: sandra.groezinger@sophos.com