Coralul roșu la Accent Bijuterii bijuterii ale pasiunii și iubirii

18 decembrie 2013

Accent Bijuterii a devenit magazinul preferat al lui Moş Crăciun, ocrotitorul copiilor şi cel costumat în haine roşii.

Vă aşteptăm cu lista de dorinţe la Târgul de Cadouri de Crăciun de la www.accentbijuterii.ro sau în magazinul nostru din strada Mendeleev nr.44 sector 1.

Roşul, simbol al iubirii şi pasiunii, culoarea coralului iubit de milenii, în vechea Italie cererile în căsătorie sau logodnele se legau cu bijuterii din coral îmbrăcat în argint sau în aur. Era un jurământ de fidelitate şi încredere în celălalt până la moarte.

Locuitorii de pe ţărmurile apelor de unde se culege coralul credeau că acesta face ca valurile să se oprească şi să calmeze mările. Coralul roşu este un talisman norocos care îşi apără purtătorii de ghinion şi de orice traumatisme.

Originea coralului este explicată în mitologia greacă prin povestea lui Perseu care după ce îl pietrifică pe Cetus folosind capul Medusei, monstrul adâncurilor ce o ameninţa pe Andromeda, se opreşte să se spele pe mâini. Lăsând capul Medusei pe malul apei cu faţa spre apa, nu mică i-a fost mirarea când a observat că privirea acesteia a pietrificat algele din apă, transformându-le în coral roşu. Grecii îl numesc coralul “gorgeia”, Medusa fiind una dintre cele trei Gorgone.
Şi palatul în care locuia Poseidon era de coral, iar Hefaistos şi-a meşteşugit prima creaţie tot din coral. Romanii credeau că roşul coralului te apără de deochi şi apără copiii de pericole.

Coralul a fost valorificat si utilizat pentru bijuterii din cele mai străvechi timpuri. În Egiptul antic, acum 2000 de ani, bijuteriile din coral erau foarte populare. Era folosit chiar ca şi formă de schimb comercial alături de chihlimbar. Coralul era comercializat în antichitate pe rute comerciale bine stabilite. Acesta era extrem de popular în perioada victoriană, folosit mai ales în scop decorativ.

Coralul este clasificat alături de perla, fildeş şi chihlimbar ca fiind o gemă organică.
Calitatea şi intensitatea culorii se accentuează în funcţie de adâncimea de la care a fost cules, trăind în ape calde între 13 şi 16 grade şi fiind foarte sensibil.

Când purtăm bijuterii de coral pentru o perioadă mai mare de timp vom observa că acesta îşi poate schimba culoarea. Se poate schimba spre alb, ceea ce trage un semnal de alarmă că sistemul endocrin este dezechilibrat. Curăţaţi bijuteria cu o cârpă moale şi meditaţi puţin la stilul dumneavoastră de viaţă. Când coralul devine gri, acesta semnalează o problemă a sistemului circulator.

Transformarea coralului brut în bijuterii fine este o artă migăloasă şi foarte delicată, dar frumuseţea rezultatului face să merite orice efort şi timp alocat.
Dăruiţi şi purtaţi în momentele unice, alături de familie, de persoanele iubite, bijuterii din argint cu coral şi veţi simţi căldura acestuia în jurul vostru şi veţi fi mereu protejaţi.

În funcţie de zodia dumneavoastră, vi se potrivesc anumite pietre semi-preţioase menite să armonizeze energiile interioare şi să le absoarbă pe cele negative. De săptămâna viitoare sărbătorim Capricornii cărora le recomandăm pietre roşii, de foc - rubin sau negre, de lavă - onix. Alte pietre norocoase pentru zodia Capricorn: agat, cristal de stâncă, cuarţ fumuriu, malahit, ochi de pisică, ochi de şoim, safir.
Rubinul considerat în antichitate “regele pietrelor”, te ajută să iei decizii, aduce putere de muncă şi intensifică energiile sexuale.
Onixul te protejează de energiile negative şi echilibrează.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Accent Bijuterii

Datorită experienţei de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram