Conferința de lansare a proiectului „Ai dreptul la o cariera de succes Stagii de practica pentru profesiile din domeniul juridic”

21 mai 2014

Conferința de lansare a proiectului va avea loc în data de 26 mai, începând cu ora 13:00, în cadrul Facultății de Drept (Amfiteatrul II). La eveniment sunt invitați să participe studenții și masteranzii de la facultățile de drept și administrație publică din regiunea Vest, precum și reprezentanți ai organizațiilor care pot deveni parteneri de practică în cadrul proiectului – cabinete de avocatură, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silită, instanțe judecătorești etc. În cadrul conferinței, se va dezbate problema tranziției tinerilor de la școală la viața activă și se va încerca identificarea de soluții pentru facilitarea acestui proces. De asemenea, inițiatorii proiectul vor prezenta obiectivele și beneficiile pentru grupul țintă, precum și pașii care trebuie parcurși de către studenți pentru a incluși în programul integrat de consiliere profesională și stagii de practică.
Pe durata implementării proiectului, cei 4 parteneri implicați își propun următoarele: dezvoltarea aptitudinilor profesionale a 500 de studenți și masteranzi care urmează studiile în domeniul juridic (drept și administrație publică); contribuția la tranziția de la școală la viața activă a studenților și masteranzilor; asigurarea accesului la oportunități sporite de angajare pentru studenții din regiunea de Vest a României. În acest sens, principalele activități ale proiectului vor consta în: oferirea de servicii de consiliere și orientare în carieră adaptate la nevoile studenților și la cerințele pieții muncii; organizarea unui program de stagii de practică pentru 250 de studenți în organizații cu activitate relevantă în domeniul juridic și dezvoltarea unei platforme online dedicată furnizării de informații și resurse tuturor persoanelor interesate de domeniul juridic.

Proiectul „Ai dreptul la o carieră de succes! Stagii de practică pentru profesiile din domeniul juridic” este adresat studenților și masteranzilor la facultățile de drept sau administrație publică din cadrul Universității de Vest din Timișoara și din cadrul altor facultăți de profil din regiunea Vest, precum și actorilor privați sau publici cu activitate în domeniul juridic care doresc să se implice în dezvoltarea competențelor tinerilor absolvenți, prin crearea unor parteneriate pe termen lung cu mediul academic.

Printre beneficiile participanților la program, se numără: echivalarea programului de pregătire practică obligatoriu pe durata anilor de studiu; posibilitatea angajării dupa finalizarea programului de practică la unul dintre partenerii de practică; accesul la o platformă online cu informații de actualitate din domeniul juridic și cu resurse privind evoluția pieței muncii din România; oportunitatea interacțiunii cu profesioniști în domeniu.

Participarea la conferință este GRATUITĂ, iar ÎNSCRIEREA se poate face online pe website-ul de prezentare disponibil la sectiunea "date de contact".

Informații suplimentare cu privire la activitățile proiectului se pot obține de la adresa de e-mail [email protected].

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram