Comunitatile Locale si Clusterele din Romania aspira la finantari comune prin cooperare in Platforma Urbana SUERD

Avand acest nou plan strategic de transformare extins pe 4 piloni si 11 arii prioritare, orasele, universitatile, centrele de cercetare si alte organizatii relevante ale societatii civile se intalnesc joi, 25 septembrie 2014, la sediul Senatului Romaniei cu principalii decidenti ai SUERD din Austria si Germania: Dr. Kurt PUCHINGER – Capacitate Institutionala si Cooperare SUERD – Coordonator PA 10 (Viena); Dna Daniela URSCHITZ – Platforma Urbana a Regiunii Dunarii (Viena); Dl Hans Peter HERDLITSCHKA – Competitivitate SUERD – Coordonator PA 8 (Baden Wurttemberg); Dl Peter LANGER – Coordonator General CoDCR. Organizatorii reuniunii vor lansa “Declaratia de la Bucuresti” prin care atat comunitatile, cat si clusterele reprezentate sa solicite sprijinul Comisiei Europene prin DG REGIO si al Parlamentului si Guvernului Romaniei, in special, spre a asigura o pregatire mult mai eficienta si coerenta a implementarii viitoare. De asemenea, cu aceasta ocazie se va formaliza juridic asocierea Comunitatilor Locale Riverane Dunarii – CLDR Romania, initiata de un grup de orase si comune in frunte cu Primaria Harsova si CIO SUERD “Jean Bart” in parteneriat cu Academia Romana prin Centrul de Biodiversitate, precum si pozitionarea meritata in cadrul Platformei Urbane a Regiunii Dunarii (Viena), la care a aderat in mod solemn in decembrie 2013. Totodata, reprezentantii corpului diplomatic dunarean/european vor fi prezenti spre a asista si sustine acest eveniment de reunire si agregare conjugata in jurul SUERD

In acelasi context, vor fi rasplatite prin Diplome de Excelenta cele mai dinamic-inovative clustere si organizatii/proiecte de inovare in zona Dunarii si de confluenta cu Marea Neagra. Vor fi, de asemenea, desemnate noi personalitati ca Ambasadori Speciali ai Regiunii Dunarii la final, iar participantii vor avea prilejul unui networking intensificat si a unui lobby in cadrul degustarilor de vinuri oferite de Crama Darie si de beri artizanale organizata de Fabrica de Bere Buna “Zaganu”.

La final, in contextul Bucuresti 555, Platforma CLDR coordonata de EUROLINK-Casa Europei in parteneriat cu Secretariatul General al CoDCR vor organiza la Casa Dunarii un Cocktail in onoarea invitatilor speciali prezenti in prima parte a zilei.

Parteneri Institutionali: Senatul Romaniei, Camera Deputatilor, EximBank, Centrul de Biodiversitate al Academiei Romane, Universitatea Spiru Haret, Fundatia Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila (GIEDD), Camera de Comert Bilaterala Bulgaria-Romania, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM), Asociatia PartNET. Sponsori Tehnici: EventLink360, Phaeton Gala-PR & Lobby Consulting, Cramele Darie, Ethic Wine, Fabrica de Bere Buna „ZAGANU”.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Nasul TV, TVH, Ziarul Alb. Parteneri Media: Finantare, FabricadeBani, RO-BG, CalendarEvenimente, CaleaEuropeana, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial, NewsChannel, Tribuna Economica, ComunicateMedia, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri, BrandInfo, GhiseulBancar, PRwave, “EU-RO Clearing Funds”.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997.