Comunicat de presa Proiectul CEO Centru de excelenta in ospitalitate

16 august 2014

SC Active Job Consulting SRL lansează, în calitate de beneficiar și în parteneriat cu: AJOFM Bihor, SC ROMCOM CAPITAL PARTNERS SRL și Asociația femeilor și familiilor din mediul rural (AFFMR), proiectul „CEO – Centru de excelență în ospitalitate", proiect cofinanţat din Fondul Social European - „Investeşte în oameni!”, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013; Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare"; Domeniul major de intervenţie 5.2 “Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă". Contract de finanțare: POSDRU/135/5.2/S/126580. Valoarea totală a proiectului: 8.591.340,34 lei. Perioada de implementare: 28.03.2014 – 27.09.2015.

Prezentul proiect a fost demarat ca urmare a identificării nevoii de servicii de calitate în industria ospitalității. România este o țară cu un potențial turistic uriaș, dar insuficient și neinspirat exploatat, astfel încât a rămas în urma statelor vecine Ungaria și Bulgaria din punct de vedere al serviciilor oferite. Experiența personală și profesională a Managerului de proiect în industria ospitalității, dobândită ca urmare a celor peste 4 ani petrecuți în afara țării, a conturat un vis - acela de a crea și în România un Centru de Excelență în Ospitalitate în care resursa umană pregătită să se ridice la standarde internaționale. Materializarea acestui vis a devenit posibilă aplicând la o finanțare oferită prin POSDRU destinată resurselor umane din mediul rural, mediu cu mare potențial turistic în țara noastră. Ulterior implementării prezentului proiect, centrul creat își va lărgi continuu paleta de cursuri și servicii oferite.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea resursei umane din mediul rural, prin calificarea/recalificarea, specializarea şi perfecţionarea, pe baza unor programe specifice, a unui număr de 1000 de persoane din mediul rural, din 5 regiuni de dezvoltare ale României (Nord-Vest, Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Muntenia), urmărind facilitarea accesului acestora la ocupare în activităţi non-agricole, cu accent pe industria ospitalităţii.

Obiectivele specifice ale prezentului proiect:
1. Creşterea gradului de incluziune socială a persoanelor din mediul rural prin organizarea unei campanii de informare, conştientizare şi motivare a unui număr de 1000 de persoane din cele 5 regiuni de dezvoltare, dintre care minim jumătate vor fi femei.
2. Creşterea nivelului de pregătire profesională a resursei umane din mediul rural şi a gradului de ocupabilitate prin furnizarea de programe integrate (orientare, consiliere și formare) pentru 700 de persoane din mediul rural din cele 5 regiuni de dezvoltare - şomeri tineri, şomeri de lungă durată, alte tipuri de şomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă.
3. Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale pentru un număr de 75 de persoane din mediul rural din cele 5 regiuni (şomeri tineri, şomeri de lungă durată, alte tipuri de şomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, angajați), prin asigurarea de suport, consiliere, instruire și sprijin în domeniul iniţierii de afaceri în industria ospitalității.
4. Dezvoltarea competenţelor manageriale pentru un număr de 50 manageri din zona rurală din cele 5 regiuni, prin participarea la două cursuri de perfecţionare – Manager Resurse Umane și Competenţe sociale şi civice.
5. Creşterea gradului de ocupabilitate prin plasarea la locuri de muncă, existente sau nou create, a unui număr de 100 de persoane, selectate pe parcursul procesului de formare.

Programele de formare livrate în cadrul acestui proiect vor fi:
 5142.1.1 Cameristă – nivel 1
 5123.2.1.Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație – nivel 2
 5122.2.1 Bucătar – nivel 2
 5121.2.4 Administrator pensiune turistică – nivel 2
 3415.3.4 Tehnician activităti de agroturism montan – nivel 3
 Barman - preparator – curs de specializare
 Sef de sală restaurant – curs de specializare
 Bucătar sef – curs de specializare
 Competențe antreprenoriale în turism și agro-turism – curs de perfectionare
 Instructor/preparator de formare – curs de perfectionare
 Manager Resurse Umane – curs de perfectionare
 Competente sociale si civice – curs de perfectionare
 Relații cu clienții.
 Limba Engleza pentru turism.
 Competențe informatice pentru turism.

Toate activitățile derulate în cadrul proiectului sunt suportate din bugetul acestuia astfel încât grupul țintă al proiectului va beneficia de programele integrate și de mediere pe piata muncii în mod GRATUIT. Cei care doresc să afle mai multe informații, se pot adresa Managerului de proiect – Luminița Popa sau Responsabilului de formare - Nicoleta Sotoc, la următoarele adrese: [email protected], respectiv [email protected].

Contact: Luminița Popa
Director General
Active Job Consulting
Tel: 0749.206.119
E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram