COMUNICAT DE PRESA privind evenimentul de lansare a proiectului “Drumuri imbunatatite spre munca prin training profesional al resurselor umane active

21 iulie 2014

21.07.2014

COMUNICAT DE PRESA
privind evenimentul de lansare a proiectului
“Drumuri imbunatatite spre munca prin training profesional al resurselor umane active- DIMITRA”

S.C. Technical Training S.R.L., in calitate de Beneficiar, a lansat astazi, 21 iulie 2014, proiectul strategic „Drumuri imbunatatite spre munca prin training profesional al resurselor umane active - DIMITRA”, finantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 (POSDRU), Axa 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.2 „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca.

Obiectivul acestui proiect il reprezinta cresterea sanselor de integrare durabila pe piata muncii a unui numar de 1.080 de persoane, fiind implementat in parteneriat cu Primaria Grumazesti, Judetul Neamt si TECHNIKI EKPEDEFTIKI S.A. din Grecia si avand o durata de 18 de luni, un buget total de 11.835.760,25 lei si o contributie proprie de 5% din valoarea proiectului.

Beneficiile pentru persoanele din grupul tinta al proiectului constau in imbunatatirea competentelor personale si profesionale, in dezvoltarea abilitatilor de identificare a unui loc de munca, in oportunitatea mai ridicata de ocupare a unui loc de munca, in acordarea de subventii si de premii si in participarea la transferal de know-how si bune practici.
Pentru atingerea acestui obiectiv, dar si al celor specifice care vizeaza 1.080 persoane din Regiunile de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Centru (respectiv, dobandirea unor calificari din sectoarele nonagricole pentru care exista oportunitati pe piata muncii locala, dezvoltarea competentelor antreprenoriale pentru promovarea afacerilor in mediul rural si dezvoltarea competentelor de management al resurselor umane), membrii grupului tinta vor participa la activitati de orientare si consiliere profesionala, la programe de formare, dar si la activitati de mediere specifice pentru facilitarea intrarii pe piata socio-economica locala.
Concret, prin activitatile de orientare si consiliere profesionala, personele din grupul tinta vor dobandi cunostinte si deprinderi necesare pentru a-si gestiona propria cariera profesionala si a se integra durabil pe piata muncii, vor beneficia de un portofoliu continand CV-ul si scrisoarea de prezentare, vor avea cunostintele necesare adaptarii acestora si prezentarii la interviuri de angajare.
Prin participarea la programele de formare profesionala, persoanele din grupul tinta vor dobandi fie competentele specifice unor calificari de nivel 1 si 2 solicitate atat pe piata locala, cat si pe piata nationala, fie competente antreprenoriale necesare pentru a-si creste sansele de ocupare ca persoana care desfasoara o activitate independenta.
De asemenea, prin participarea la activitatile de mediere se vor dobandi deprinderi de identificare a potentialilor angajatori, de contactare a acestora pentru stabilirea unor interviuri si de trimitere de CV-uri. Experienta dobandita in timpul proiectului si interactiunea cu ceilalti membrii ai grupului si cu angajatorii, vor facilita intelegerea faptului ca sansele de ocupare a unui loc de munca cresc odata cu implicarea in activitati de cautare a acestuia.
Implementarea unui astfel de proiect strategic la nivel national va conduce la diminuarea ratei somajului in zonele de implementare a proiectului, si implicit la cresterea ratei de ocupare, avand in vedere faptul ca problema somajului nu este numai o problema care trebuie gestionata de Serviciul Public de Ocupare din Romania, ci de intreaga comunitate.

Persoana de contact: Dan Cruceanu, Director General S.C. Technical Training S.R.L.
Detalii de contact: Telefon 0728.921.481, E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram