fbpx

Comunicat de presa Conferinte regionale sub titlul: “Egalitatea de sanse Perceptii Provocari si Perspective”

Uniunea Judeteana CNSLR-Fratia Bacau
organizeaza in perioada 17-18.09.2013 respectiv, 19-20.09.2013
la Camera de Comert si Industrie Bacau, doua conferinte regionale sub titlul:

“Egalitatea de sanse. Perceptii, Provocari si Perspective”

Conferintele au ca scop cresterea nivelului de informare si sensibilizare a autoritatilor publice locale si centrale, partenerilor sociali, societatii civile si mass-media cu privire la perspectiva de gen si promovarea principiului egalitatii de sanse.
Se impune o schimbare a atitudinilor, comportamentelor si structurilor sociale care le impiedica pe femei sa se afirme, sa aiba o participare activa in societate si un acces facil pe piata muncii. In pofida progreselor inregistrate, in special in domeniul educatiei si al ocuparii, femeile intampina inca obstacole in atingerea unei egalitati reale. Deseori, atitudinile si comportamentele se bazeaza mai degraba pe clisee si stereotipuri, decat pe cunoasterea drepturilor si este inca necesara aducerea in discutie a modalitatilor de combatere a discriminarii pe criterii de gen.

Fiecare din cele doua conferinte va avea un program structurat in doua parti, aferente celor doua zile de desfasurare.
I. In prima parte, vor lua cuvantul invitati din tara si din strainatate si vor avea loc prezentari in legatura cu tematica egalitatii de sanse.
II. Cea de-a doua parte se va desfasura sub forma unei sesiuni de lucru la care vor participa experti in domeniul egalitatii de sanse si reprezentanti mass-media. Vor fi abordate stereotipurile de gen si aspecte ale utilizarii limbajului non-sexist in media.
In cadrul evenimentelor, vor fi diseminate brosura cu titlul „Femeia in societate – reprezentare, recunoastere, respect” si studiul “Profiluri de inegalitate de sanse in Romania – cauze si efecte. Analize sectorialeˮ.
Conferintele regionale de la Bacau se desfasoara in cadrul proiectului cu finantare europeana „Promovarea principiului egalitatii de sanse si de gen la nivel national in cadrul societatii civile si administratiei publice locale si centrale”, ID POSDRU/97/6.3/S/63007.
Proiectul este implementat de CNSLR-Fratia, in calitate de solicitant, in parteneriat cu Federatia Sindicatelor din Comert, Federatia Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala “COLUMNA”, Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, Federatia Sindicatelor din Invatamant “SPIRU HARET”, Federatia Nationala a Sindicatelor din Chimie si Petrochimie “LAZAR EDELEANU”, Institutul de Educatie si Studii Sindicale, Fundatia Dezvoltare in Europa, Centro Servizi CISL CSC SRL si Unionservices SRL.