COMUNICAT DE PRESĂ

24 iulie 2014

Axa prioritară 5 : „Promovarea măsurilor active de ocupare “
Domeniul major de intervenţie 5.1: „Dezvoltarea si implementarea măsurilor active de ocupare“
Titlul proiectului: „Programe integrate pentru accesul îmbunătăţit pe piaţa munci – PAX”
Contract: POSDRU/125/5.1/S/126559

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 24 iulie 2014

Astăzi, 24 iulie 2014 a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului „Programe integrate pentru accesul îmbunătăţit pe piaţa munci - PAX” (contract POSDRU/125/5.1/S/126559), proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.
Proiectul este implementat în perioada 28 martie 2014- 27 septembrie 2015 de către S.C. TECHNICAL TRAINING S.R.L., în parteneriat cu ASOCIATIA PAKIV ROMANIA şi TECHNIKI EKPEDEFTIKI S.A. şi are o valoare totală eligibilă de 13.947.315 lei.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea şanselor de integrare durabilă pe piaţa muncii pentru un grup ţintă format din 1.080 de persoane, şomeri şi persoane inactive din regiunile Centru, Nord-Est şi Bucureşti-Ilfov. Prin participarea la activităţile prevăzute în proiect, aceştia vor putea beneficia gratuit de un complex de servicii (orientare şi consiliere profesională, participare la cursuri de formare, mediere pe piaţa muncii), servicii menite să faciliteze inserţia pe piaţa muncii.
Valoarea adaugată a proiectului este dată în primul rând de faptul că, la încheierea programelor de pregătire, membrii grupului ţintă vor obţine nu doar un set de deprinderi şi documente care pot fi utilizate ulterior în procesul de căutare a unui loc de muncă, dar rămân şi cu o serie de cunoştinţe care le facilitează integrarea durabilă pe piaţa muncii. Pe durata desfăşurării activităţilor din cadrul proiectului, participanţii vor fi încurajaţi şi sprijiniţi să interacţioneze cu potenţialii angajatori. În plus, o parte dintre persoanele participante la activitaţile de consiliere profesională vor putea participa la vizite de studiu în ţara de origine a partenerului transnaţional.
Informaţii suplimentare despre proiectul „Programe integrate pentru accesul îmbunătăţit pe piaţa munci - PAX“ vă pot fi oferite de:
Dan Cruceanu, Director General S.C. Technical Training S.R.L.
Telefon 0728.921.481, E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram