Componentele implantului dentar

15 martie 2019
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Implanturile dentare sunt o optiune de inlocuire a dintilor care poate imbunatati dramatic aspectul zambetului unei persoane. Daca v-ati gandit sa va puneti implanturi dentare, dar nu ati avansat inca in acest proces, este important sa intelegeti cele trei parti principale ale acestor dispozitive dentare.

Prima si cea mai importanta componenta a implantului este corpul implantului. Acesta este plasat in osul maxilarului printr-o interventie chirurgicala si are ca scop inlocuirea radacinii. Practic, este un surub din titan pur, aluminiu sau zirconiu ce se introduce in os. Osul adera la acest corp strain, facandu-l o baza solida pentru urmatoarele componente. Majoritatea radacinilor artificiale pentru implant sunt realizate din titan, deoarece acesta este un material biocompatibil la care foarte putini oameni sunt alergici.

O alta componenta a implantului este capa de vindecare ce se aplica in interiorul implantului si serveste drept protectie pana la osteointegrare completa. Capa va fi indepartata cand se aplica bontul protetic. Acesta din urma asigura suportul coroanei, fiind legatura dintre coroana si implant.

Printre componente ar putea fi amintit si bontul de vindecare, bontul de transfer, copia implantului, surubul de fixare si coroana dentara, care este a treia cea mai importanta componenta a unui implant. Importanta sa este data de faptul ca este singura parte vizibila a implantului si, mai mult decat toate, are un rol functional si estetic. Materialele folosite pentru a crea o coroana sunt ceramica si portelanul. Coroana se fixeaza prin cimentare, dar se poate si insuruba direct pe implantul dentar fixat in maxilar.

La o prima vedere, procedura de implantare poate parea putin infricosatoare datorita tuturor operatiunilor necesare si timpului lung de vindecare. Cu toate acestea, specialistii recomanda acest tip de inlocuire a dintilor lipsa, deoarece este cea mai sigura si durabila. Terapia implantului este intr-o continua ascensiune in ceea ce priveste progresul tehnologic, acesta fiind inca un motiv pentru care sa apelati la aceasta procedura.

Implant dentar in Bucuresti - calitate la preturi corecte | implantologiesector4.ro

implant dentar in Bucuresti

Oricand intentionati sa apelati la implant dentar in Bucuresti, nu ezitati sa cereti sfatul specialistilor de la Clinica de Implantologie din sector 4. La acest cabinet stomatologic din Bucuresti puteti avea parte de consultanta corespunzatoare, de preturi corecte si de implanturi calitative. Va puteti convinge accesand http://implantologiesector4.ro/!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram