fbpx

Compania ta are nevoie de un sistem ERP? Care sunt principalele semne?

sistem ERP

Numeroase companii sunt puse in situatia in care au nevoie de implementarea unui sistem ERP, iar administratorii nu isi dau seama de acest lucru. Atat companiile mici, mijlocii, cat si companiile mari din orice domeniu de activitate, au nevoie de un sistem ERP foarte bine construit si implementat de catre specialisti. Sistemul ERP va contribui in primul rand la dezvoltarea companiei pe plan local, regional si chiar national, aducand mult profit si foarte multe beneficii utilizatorilor.

Ce beneficii aduce un sistem ERP si cum stiu administratorii cand este necesara implementarea acestuia?

Sistemul ERP Romania nu este altceva decat un sistem complex informatic care are rolul de a integra toate informatiile din cadrul unei companii intr-o baza de date unica, pa care il puteti gasi pe site-ul https://attosoft.ro. Aceste informatii pot face referire al receptii de marfa, la managementul relatiei cu clientii si cu partenerii, la gestionarea foilor de parcurs, la calculul salariilor si profitului si calculele facute pentru comenzi si oferte. Cu certitudine aceste informatii sunt foarte iimportante pentru obtinerea unui profit mai mare al companiilor. Utilizatorii trebuie asadar, sa aiba acces la toate informatiile pentru a asigura o buna functionare a proceselor de business.

Sistem ERP | ERP Romania | AttoSoft.ro

ERP Romania

Daca administratorii companiilor folosesc mai multe aplicatii, precum foile XLS, de la mai multi furnizori, daca se observa inregistrarea aceluiasi document de catre mai multi utilizatori, ceea ce duca la supradimensionarea schemei de catre personalul administrativ, atunci este nevoie de un sistem ERP.

Totodata, daca administratorii asteapta foarte mult obtinerea rapoartelor manageriale, daca angajatii inca isi transmit informatiile prin viu grai sau telefonic, daca procesele business sunt intarziate sau nu este posibila deschiderea unui nou punct de lucru sau realizarea unei noi activitati in cadrul companiei, este nevoie de un sistem ERP.

Nu in ultimul rand, daca firmele competitoare deja au o tehnica de calcul moderna si folosesc programe noi, este nevoie de un sistem ERP la nivelul companiei. Achizitionarea unui astfel de sistem trebuie sa fie un compromis intre bugetul necesar acestei achizitii si intre beneficiile pe care le aduce companiei.

In concluzie, necesitatea unui sistem ERP in cadrul oricarei companii din Romania este usor de observat si foarte pregnanta pentru firmele care vor sa se auto-depaseasca sau sa isi depaseasca concurenta.