Colectia de carti Usborne – o alegere inspirata

Usborne reprezinta o mare editura de carti pentru copii. Din 1973, colectia de carti Usborne bucura copiii de toate varstele, oferindu-le carti educative fascinante. Cartile din aceasta colectie sunt mereu o alegere reusita si inspirata pentru cei mici, fiind scrise in asa fel incat sa le capteze atentia si pentru ca ei sa deprinda adevarate valori.

 

Procesul de citire a oricarei dintre carti copii Usborne este un intreg complex de actiuni. El consta in vizualizarea ilustratiilor, ascultarea textului, corelarea textului si a imaginilor. Lectura cu un copil este o munca serioasa care ne ajuta sa dezvoltam capacitatea de a asculta, privi si observa detalii, a citi caracteristicile personajelor si a ghici sensul care se ascunde in poveste. Citind unui copil, contribuim la dezvoltarea intelectului sau, ii largim orizonturile imaginare, raspundem la intrebarile care il preocupa si il ajutam sa isi imbogateascsa vocabularul. In plus, lectura este o forma placuta de petrecere a timpului liber, un element principal in pregatirea ritualului de somn si o calatorie prin lumea basmelor, fara de care este dificil sa ne imaginam o copilarie fericita.

 

Ce carti Usborne alegem pentru copiii nostri?

Alege pentru copil carti in functie de interesele sale. De exemplu, daca copilasul este interesat de animale, atunci comanda carti despre animale. Daca adora sa afle despre univers si lumea inconjuratoare, atunci alege carti scrise pe aceasta tema. Totul este foarte simplu. Nu exista carti care sa nu placa copiilor, mai ales daca sunt carti de inalta calitate, cu ilustratii frumoase si continut educativ.

Sfat: poarta intotdeauna o carte in geanta. Niciodata nu stii cand va trebui sa astepti la o banca sau un magazin si atunci citind timpul va trece mult mai repede. Aceeasi situatie se intampla si atunci cand decideti sa calatoriti impreuna cu copilul.

Lasa cartile la indemana copilului, aproape de spatiul lui vizual. Citeste cu voce tare. Chiar daca copilul se joaca sau este ocupat cu altceva, mai devreme sau mai tarziu, copilul isi va arata interesul fata de lectura si se va alatura. Cititul in familie este un obicei sanatos demn de urmat. Un copil fericit este acela ai carui parinti isi gasesc timp si dorinta sa citeasca impreuna cu el, fie ca e inainte de somn sau in oricare alt moment al zilei.