fbpx

Coaching-ul – solutia pentru a gasi un partener

Ai probleme sa gasesti un partener? Uneori este dificil sa gasesti persoana potrivita pentru noi, partenerul ideal, dar nu dispera, antrenamentul pentru a gasi un partener te poate ajuta sa iti atingi obiectivul.

Dificultatile de a gasi un partener pot fi mai multe, cele mai frecvente sunt urmatoarele:

  • Simti ca nu te atrage. Iti lipseste siguranta si nu stii sa-ti arati calitatile.
  • Ai dori sa intalnesti oameni, dar nu stii cum.
  • Ai probleme sa te apropii de cealalta persoana. Esti timid sau iti lipsesc abilitatile de flirt.
  • Poti atrage alti oameni, poti chiar flirta, dar nu poti obtine relatii pentru a fi mai angajat.
  • Nu stii de ce, dar alegei intotdeauna oamenii gresiti si relatiile nu se implinesc niciodata. Acumulezi un numar mare de despartiri, cu durerea consecinta pe care acest lucru o presupune si pierderea increderii in tine, in oameni si in dragoste.
  • Stabilesti relatii nesatisfacatoare (relatii toxice , relatii de dependenta sau relatii in care dai mai mult sau nu te valorizeaza).

Cum sa gasesti un partener stabil?

Antrenamentul de a gasi un partener are ca obiectiv final constructia relatiilor sanatoase de cuplu prin consolidarea stimei de sine, precum si prin dobandirea de noi abilitati si strategii. Cand o persoana se simte mai sigura, sansele de succes sunt crescute.

Gasirea unui partener consta in incercare si eroare, nu putem estima niciodata timpul pe care il va dura, dar important este ca in timpul procesului, persoana se simte mai imputernicita si mai capabila sa decida ce doreste si sa se orienteze spre ceea ce cauta. Pe scurt, indiferent de rezultate, important este sa abordam totul, de la emotii pozitive. Fie ca esti in cautarea unui partener pe un site de ematrimoniale sau la locul de munca, intr-un bar sau la sala de fitness, este important sa stabilesti anumite obiective pe care sa le respecti pana la capat.

Coaching-ul pentru a gasi un partener poate servi persoanelor care doresc sa-si gaseasca un partener acum si au obiective foarte clare, persoanelor care doresc sa intalneasca oameni noi, persoanelor care vor sa lucreze la respectul de sine pentru a gasi ceea ce au nevoie in campul iubirii etc. La nivel global, coaching-ul poate servi, de asemenea, la consolidarea, mentinerea relatiilor de cuplu sau gestionarea procesului decizional si / sau despartirea de dragoste.

Pentru a gasi un partener, trebuie sa ai convingeri pozitive, cum ar fi: „exista oameni demni care cauta si un partener”, „este posibil sa gasestiun partener la orice varsta”; imputernicind credinte precum: „Sunt capabil sa gasesc un partener”, „Sunt o persoana interesanta”, „Am sa gasesc o persoana buna pentru mine” si credinte meritate: „Merit sa gasesc un partener”, „Merit sa gasesc o persoana buna pentru mine si sa fiu fericit ca un cuplu ”.

De asemenea, trebuie sa lucrezi cu limitarea emotiilor. Desi Coaching-ul nu este o terapie, uneori ne regasim in timpul procesului cu un aspect emotional la care trebuie lucrat pentru a merge mai departe.

La nivel comportamental, va indrumam sa dezvolti planul de actiune personalizat in cautarea unui partener. Exista momente in care oamenii sunt prea ocupati la locul de munca si asta ii impiedica sa intalneasca oameni noi, astfel cautarea unui partener implica adesea parasirea zonei noastre de confort. In alte momente, oamenii trebuie sa dobandeasca noi abilitati. Cand incepem sa cautam un partener, este de asemenea pozitiv sa continuam cultivarea altor domenii din viata noastra, cum ar fi relatiile de familie, prietenia etc.