Cititul in format clasic vs. Cititul in format electronic

7 mai 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Toata lumea se intreaba daca elevii invata mai mult atunci cand citesc in format digital, spre deosebire de modalitatea de acumulare a cunostintelor citite in format printat. Atat pentru parinti, cat si pentru profesori, este o enigma care este cea mai buna modalitate de invatare. Cu siguranta unii invata mult mai eficient citind in format electronic, pe cand altii se descurca mai bine cu notitele fizice, cartile si cursurile printate. Pana la urma totul tine de preferintele personale.

Desi este o chestiune de preferinte si nevoi, totusi se pune intrebarea daca elevii invata la fel de mult atunci cand citesc pe ecran. Un numar mare de cercetatori au cautat sa masoare gradul de acumulare a cunostintelor, creand oamenilor conditii in care sa citeasca un pasaj de text tiparit versus in format digital, dupa care au fost supusi unei testari. Din majoritatea rezultatelor obtinute s-a constatat ca participantii au inregistrat aproximativ aceleasi rezultate in ambele conditii.

In mediul in care traim azi, tot mai multi profesori si parinti doresc sa inspire copiilor curajul de a gandi critic, in sens obiectiv, sa inteleaga ideile complete, sa evalueze dovezile, sa cantareasca perspectivele alternetive si sa construiasca argumente justificabile. Pentru a avea competente in gandirea critica, elevii trebuie sa poata analiza eficient un text. Pot ei face asta pe un text in format electronic? Raspunsul este acelasi, totul depinde de preferintele fiecaruia, nu exista un anume fel de lectura necesar pentru a analiza in mod serios un anumit text. Important este rezultatul analizei, nu neaparat demersul care a dus la acel rezultat. Exista posibilitatea ca un elev sa fie foarte productiv in contact cu noile metode electronice de invatare si sa stagneze cand nu i se ofera aceasta sansa, la fel cum este valabila si reciproca. Ideal ar fi sa se descopere modul in care elevii prefera sa studieze si sa li se ofere posibilitatea sa o faca in ritm si in maniera proprie.

Cumpar carti vechi | www.anticariat-carti.com

Daca te numeri printre elevii sau studentii care prefera formatul electronic, poate ar fi timpul sa vinzi cartile pe care le detii. La Anticariat Carti, cumparam carti din toate domeniile, deci nu conteaza ce ai in biblioteca, important este sa fie carti bine intretinute, astfel incat sa poata fi folosite cu succes de cei care le vor cumpara. Cumpar carti vechi, deci acceseaza http://www.anticariat-carti.com/ si vinde ce nu-ti mai foloseste!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram