Cele mai emotionante citate de iubire

Cel mai bun si cel mai rau lucru despre iubire este ca nu poate fi exprimata in cuvinte. Cand iubesti cu adevarat pe cineva, poate fi greu sa exprimi aceste emotii prin cuvinte. De fapt, dragostea reala te poate face sa te simti slab, in genunchi si incapabil sa vorbesti. Poate ca acesta este cea mai emotionanta forma de iubire – in care cealalta persoana te face sa te indragostesti atat de complet, incat nu esti in stare sa gandesti cum trebuie. Desi asta poate deveni si o problema.

Aceasta lista, cu cele mai bune citate iubire din toate timpurile, cu siguranta va facilita transmiterea emotiilor si a sentimentelor de iubire partenerului. Aceste celebre citate iubire inspirationale si cuvintele de dragoste te vor ajuta sa descrii exact cum te simti prin cea mai sincera formulare.

 1. Iubirea care se naste pe neasteptate este cel mai greu de lecuit (Jean de la Bruyere)
 2. Iubirea e ca vinul. E bine cand il gusti, dar dupa ce bei o sticla intreaga ai dureri de cap (Julio Iglesias)
 3. Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu altii, vindeca (Neale Donald Walsch)
 4. Este greu pentru un barbat sa asculte o femeie care este suparata sau dezamagita, deoarece el are senzatia ca a dat gres (John Gray)
 5. Dragostea-radacina si izvorul binelui (Sfantul Ioan Gura de Aur)
 6. Nu exista nimic care sa acapareze si sa lege sufletul ca dragostea (Umberto Eco)
 7. Dragostea arde, dar lipsa ei usuca (Ionel Teodoreanu)
 8. Asa cum exista astazi in societate, dragostea nu inseamna decat schimbul facut intre doua inchipuiri si contactul a doua epiderme (Nicolas Chamfort)
 9. Vom face dragoste in rime imbratisate, incrucisate, pana cand toate noptile vor fi albe (Ionut Caragea)
 10. Poate ca au avut dreptate cand au pus dragostea in carti.., se prea poate ca ea sa nu poata exista in alta parte (William Cuthbert Faulkner)
 11. In iubire ne desteptam intotdeauna prea tarziu (Mircea Eliade)
 12. Unde iubirea e mare, chiar si cea mai mica indoiala se transforma in teama (William Shakespeare)
 13. Dragostea il face pe om necesar semenilor sai (George Bernard Shaw)
 14. Cum se iubesc oamenii pe pamant?-Luptand impreuna (Simone de Beauvoir)
 15. Iubirea nu se poate defini intr-o singura formula, fiindca nimeni nu iubeste identic (Tudor Musatescu)
 16. Nu exista balanta pentru cantarirea sentimentelor. Se spune ca in dragoste, intotdeauna, dai mai mult decat primesti sau, poate, e invers? Sa iubesti si sa-i daruiesti persoanei iubite ce-si doreste, nu doar posibilitatea de a-si satisface placerile mondene, ci sa (i jertfesti chiar onoarea ta este, oare, o dovada suprema de dragoste, sau de nesfarsita incredere, sau de copilareasca naivitate, sau, pur si simplu, de nesabuinta? (Honore de Balzac)
 17. A iubi inseamna a simti nevoia sa te darui (Octavian Paler)
 18. Iubim de fapt ceea ce ne lipseste (Octavian Paler)
 19. A iubi inseamna cautarea jumatatii intregului din care ai facut candva parte. (Platon (Aristokeles)
 20. Nici un alt sentiment nu-l face pe om sa-si schimbe opiniile ca iubirea; caci noile pareri sunt de cele mai multe noi emotii. Ele nu sunt rezultatul gandirii, ci al pasiunii (Somerset Maugham)
 21. Acolo unde domneste iubirea si imposibilul poate fi atins (Proverb indian Lau Tzu)
 22. Inceputurile unei iubiri impartasite sunt tot ce-si poate inchipui un om mai fermecator pe lumea aceasta (Andre Maurois)
 23. Iubirea are un fel al ei de a se amagi in mod constient, ca un copil care se joaca da-a v-ati ascunselea de unul singur; este incantata de asigurari in care, in acelasi timp, nu are incredere (George Eliot)
 24. Puterea pe care cei pe care ii iubim o au asupra noastra este intotdeauna mai mare decat aceea pe care o avem noi insine (Francois de La Rochefoucauld)
 25. In esenta iubirea este acea stare pe care o experimentezi atunci cand sufletul tau vede sufletul unei alte fiinte umane (Robert Holden)
 26. Este mai bine sa fii iubit chiar daca ai pierdut, decat sa nu fii iubit de loc (Alfred Tennyson)
 27. Cand barbatii si femeile sunt in stare sa se respecte si sa-si accepte deosebirile, atunci dragostea are sanse sa infloreasca (John Gray)
 28. Iubirea care se poate preschimba in ura a fost, de fapt, o ura care se ignora ca atare. Daca uram ceea ce am iubit candva, inseamna ca n-am iubit niciodata. Iubirea este o pasiune, o flacara, purtand in ea, indiferent de este durabila sau nu, ca si propria noastra conditie umana, si moarte, si viata (George Meredith)
 29. Intotdeauna cand iubim, concepem dragostea ca fiind singura sursa de fericire si fiind eterna, iar persoana iubita fiind iubitul etern (Mircea Eliade)
 30. Dragostea e un stapan atat de placut de indurat (Michel Zevaco)
 31. Nu pot cunoaste adevarata dragoste, decat depasind-o (Mircea Eliade)
 32. Nu-i nici un imperativ mai categoric decat al iubirii (Simion Mehedinti)
 33. Iubirea noastra se va hrani din dureri si din greseli, asa cum focul se hraneste din tot ceea ce ii sta in cale (Camil Petrescu)
 34. Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 35. Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire (Osho)
 36. N-am vorbit nimic despre dragoste; n-am intrebat-o nici pe ea si nici mie insumi nu-mi puneam intrebarea daca ma iubeste. Mi-era de ajuns ca o iubeam eu. Si ma temeam sa nu-mi sfarme ceva fericirea (Lev Tolstoi)
 37. Dragostea nu are nevoie de cuvinte, insa cuvintele au intotdeauna nevoie de dragoste (Ionut Caragea)
 38. Reciprocitatea este legea dragostei (Jean Baptiste Henri Lacordaire)
 39. In iubire ne gustam, ne savuram pe noi insine, ne incantam cu voluptatile tremurului nostru erotic, din acest motiv, iubirea este cu atat mai intensa si mai profunda cu cat distanta de persoana iubita e mai mare (Emil Cioran)

Aceste citate iubire arata ca dragostea nu are limita de timp sau granite. Este complexa, rara si adevarata. Chiar daca s-ar putea sa nu petreci vesnicia in bratele partenerului tau, il poti tine in inima pentru totdeauna.