fbpx

Cerinta romanilor pentru circuite turistice a crescut cu aproximativ 15 in 2015

„In 2014, romanii au cumparat circuite in valoare de peste 6 milioane de euro, insumand o pondere de circa 15% din cifra de afaceri Paralela 45. Nivelul de informare al turistilor romani cu privire la optiunile pe care le au pentru vacante este din ce in ce mai crescut, iar romanii care aleg circuitele sunt persoane cu o educatie peste medie. Pe langa circuitele deja consacrate din Europa, am observat o crestere a vanzarilor de circuite care nu credeam ca se vor vinde acum cinci-sase ani. Includ aici vacantele inedite, exotice, precum Mongolia, Ghana-Togo-Benin si Kenya.”, declara Alin Burcea, Presedinte Paralela 45.

Un top al circuitelor preferate de turistii romani claseaza pe pozitii fruntase vacantele in Italia de Nord, Franta si Portugalia. Alte circuite alese de romani sunt cele din Istanbul, Spania, Rusia, dar si Elvetia. Varietatea circuitelor preferate de turistii romani arata un interes in crestere a circuitelor tematice sau cu specific cultural. Vara anului 2015 a adus o crestere a cerintei pentru destinatii precum Toscana, Tarile Baltice, cat si pentru circuite exotice. Unele dintre destinatiile exotice cautate de romani in vara acestui an se gasesc in exclusivitate in portofoliul Paralela 45, precum Uzbekistan si Togo – Benin.

Conform studiului realizat de catre agentie, principalele motive pentru care turistii romani aleg circuitele sunt confortul pe care il ofera, componenta sociala si eficienta punctarii atractiilor importante din fiecare zona. In cazul circuitelor, agentia de turism isi asuma rolul de organizator, facilitand accesul turistilor la elementele culturale specifice destinatiei vizitate si oferind in acelasi timp o experienta sociala, de grup.

Vara anului 2015 debuteaza cu circuite in Italia de Nord si Portugalia, urmate de Istanbul, Franta si Mongolia in luna iulie.

Despre Paralela 45

Paralela 45 activeaza de peste 25 de ani pe piata vacantelor, fiind unul dintre cele mai vechi branduri de turism din Romania, ce detine o retea nationala formata din 35 de agentii si aproape 200 de angajati. Alaturi de turismul individual si intern, chartere, bilete de avion, Paralela 45 se concentreaza acum pe cele peste 100 de circuite pe toate continentele, multe dintre acestea regasindu-se in exclusivitate doar aici. Paralela 45 a fost votata timp de sapte ani la rand drept “Cea mai de incredere agentie de turism din Romania” conform studiului independent Reader’s Digest si a castigat in 2014 Trofeul Superbrands, recunoscut drept un pilon de comparatie pentru brandurile de succes. Mai multe detalii pe www. paralela45 .ro