Cele mai recomandate soiuri de rosii

soiuri de rosii

Rosiile sunte nelipsite pe de mesele tuturor romanilor, motiv pentru care acestea sunt foarte cautate prin supermarketuri, iar pentru persoanele ce au o pasiune pentru gradinarit, acestea ocupa un loc si mai important.

Semintele rosiilor sunt joaca un rol important in ceea ce priveste calitatea recoltei ce va fi obtinuta ulterior. Desi pe piata se afla in prezent foarte multe tipuri de seminte de rosii, care mai de care mai bune si mai eficiente, timpul a aratat ca pentru zona noastra unele soiuri sunt mult mai eficiente.

Cel mai eficient soi de seminte de rosii pe care ar trebui sa il folositi in propria gradina sau afacere sunt semintele de rosii Pontica 102 ce au o crestere determinata, cu fructe sferice, de culoare rosie si intensa pe toata suprafata, soi mare cu o greutate ce variaza intre 90 si 150 de grame. Acest soi este rezistent la vercilioza, tolerant la bacterioze si cu o capacitate de productie cuprinsa intre 85-95 t/ha.

Alte soiuri de seminte de rosii recomandate sunt: soiul de tomate Viorica, Siriana, soiul cu crestere determinata Buzau 22, Carisma si soiul de seminte de rosii tip cireasa.

Acestea sunt cele mai eficiente seminte de rosii pe care vi le recomanda si dumneavoastra!