Cele mai nepopulare dimensiuni de anvelope

Anvelopele sunt o parte integrala a masinii, ele impreuna cu jantele alcatuind trenul de rulare al masinii. Prin urmare, cauciucurile sunt o parte importanta a oricarui autoturism iar starea lor este esentiala pentru un condus sigur si pentru o performanta ridicata. Daca depistati urme de uzura pronuntata atat pe banda de rulare cat si pe flanc, este recomandat sa le schimbati de urgenta si sa montati cauciucuri noi. Daca rulati cu anvelope rulate peste limita de uzura legala, riscati atat o amenda cat si suspendarea talonului, insa cel mai important aspect este ca riscul de accident este crescut datorita lipsei de aderenta a masinii.

Prin urmare, momentul schimbarii anvelopelor este unul comun pentru toti soferii, ele avand o durata de viata limitata. Insa cand le schimbi ramane intrebarea, ce dimensiune de anvelope sa imi pun? Pot fi cazuri cand aveti montate pe masina dimensiuni care nu sunt omologate pentru masina dvs, iar asta este un dezavantaj major. Orice masina are omologate o serie de dimensiuni cu care era poate rula in siguranta, care sunt oferite de catre producator oficiului de la R.A.R, pentru a stii ce trebuie sa omologheze.

Daca doriti sa montati o dimensiune de anvelopa care nu este omologata in cartea masinii, insa care este testata de catre producator si sugerata, puteti sa va duceti la R.A.R si sa le omologati. Care sunt insa cele mai nepopulare dimensiuni de anvelope, care sunt prezente pe foarte putine masini si se omologheaza rar.

Cele mai nepopulare dimensiuni de anvelope auto sunt:

Alegeti mereu anvelope in stare buna, de prefarat anvelope auto noi, cu garantie si certificat de conformitate.