Cele mai eficiente metode pentru învațarea limbii engleze

25 ianuarie 2013
Autor:
dowmedia08

Tehnici moderne și interactive, adaptate fiecărui copil

Conform teoriei inteligențelor multiple prezentată în premieră de profesorul Howard Gardner, de la Universitatea Harvard, oamenii sunt înzestrați cu aptitudini diferite sau cu combinații ale acestora, care le influențează modul de a învăța. Tot ceea ce trebuie să facem este să le recunoaștem pentru a îmbunătăți procesul de învățare.

De exemplu, unii copii au darul imaginilor și le este mai ușor să învețe limba engleză cu ajutorul desenelor sau al cărților cu diagrame. Pentru cei care au darul logicii și bucuria de a descoperii lucruri noi cu ajutorul jocurilor de gândire, cea mai bună abordare ar putea fi prin puzzle-uri sau alte jocuri de inteligentă.

Asimilarea informațiilor se realizează prin intermediul celor 5 simțuri și prin acțiune. Această capacitate se dezvoltă în cea mai mare parte la vârste fragede, de până la 12 ani, motiv pentru care în această perioadă aceste modalități de informare trebuie stimulate cat mai mult. Teatrul, prezentarea elementelor noi cu ajutorul fotografiilor și a sunetelor, a jocurilor amuzante, relaxate, cântecele și dansurile pot avea așadar rolul principal în învățarea limbii engleze.

Planul emoțional și relația cu profesorul sunt decisive

Învățarea trebuie să devină o plăcere pentru că partea afectivă joacă rolul cel mai important la această vârstă. Copiii nu învață o limba străină pentru că le va folosi mai târziu, ci pentru că își iubesc profesorii și ora este amuzantă. De aceea relația cu profesorii trebuie să fie caldă și apropiată, să se simtă mereu apreciați și încurajați și chiar să vadă în cei care îi învață un prieten.

Aceasta este metoda de învățare abordată la Shakespeare School, centru bucureștean de învățare a limbii engleze. Profesorii de aici adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui copil în parte și încearcă să ofere un cadru cat mai plăcut de învățare prin care să transmită pasiunea și dragostea pentru limba engleză.

“Este esențial pentru asimilarea unei limbi străine ca lecțiile să fie atractive, iar progresul să fie vizibil pentru cursanți. Pentru a motiva cat mai mult copiii, urmărim ca toate cursurile noastre să aibă o miză la final sau un rezultat pe care ei să îl conștientizeze. Prin mici competiții și jocuri de rol, le dezvoltăm spiritul competitiv, iar cei mici învață limba engleză într-un mod distractiv, sunt mândri de realizările lor și sunt motivați să își depaseaca nivelul actual. Un alt avantaj al acestei metode este că își îmbunătățesc în același timp și abilitățile de lucru în echipă și creativitatea.”, explică Prof. Nicoleta Dinescu, director academic la Shakespeare School.

Engleza devine o joacă de copil cu ajutorul personajelor din cărți

Pentru copiii cu darul cuvintelor, care îndrăgesc să comunice des și sunt fascinați de cărți, acestea sunt prima soluție venită în ajutorul lor pentru a învăța limba engleză. Dar cărțile pot fi o opțiune foarte potrivită și pentru copiii care au alte tipuri de aptitudini mai dezvoltate. O carte de limba engleză trebuie să fie, la fel ca metodele de predare din cadrul orelor de curs de de la Shakespeare School, o invitație la joc, un prilej de a învăța lucruri noi într-un mod distractiv. De aceea, personajele cărții sunt foarte importante: dacă cei mici ajung să îndrăgească personajele, vor dori să se implice în povestea lor, să comunice asemenea lor, în limba engleză.

Acesta este și scopul celei mai noi apariții editoriale a Shakespeare School - „Ziggy & Zaggy – Adventures în Englishland”. Ziggy, veverița cea isteață și Zaggy, castorul cel ghiduș îi invită pe copii să descopere universul plin de aventuri al limbii engleze. Personajele sunt cunoscute copiilor încă din 2011, din cadrul emisiunii omonime de la Radio Itsy Bitsy. Cartea reprezintă o continuare a poveștilor prezentate la radio și o completare la metoda de învățare prin ascultare și repetare.

Personajele din „Ziggy & Zaggy – Adventures în Englishland” prezintă bilingv (în română și engleză) cuvinte noi, în timp ce călătoresc în diverse locuri interesante, merg la cumpărături, la circ, la școală și vizitează cele mai frumoase obiective din Regat. Această abordare bilingvă îi conferă copilului independență, nefiind neapărat necesară prezența adultului pentru ca acesta să deslușească aventurile celor două personaje. Nu numai că va deveni autonom în învățare, dar această abordare îi dă copilului încredere în sine și sentimentul că limba engleză este plăcută și ușor de înțeles.

Despre Shakespeare School

Shakespeare School este centrul de învățare a limbii engleze din București, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregătește anual peste 1.500 de copii și tineri (4-25 ani). Cu trei sedii și o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanți care au făcut performanță în limba engleză, în tară și în străinătate, după ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea caldă a profesorilor și măsurarea lunară a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul oferă cursuri anuale pentru fiecare vârstă și nivel de performanță, cursuri de vară, tabere de engleză în tară și străinătate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL și IELTS, cluburi de conversație cu profesor nativ și un program de mentoring pentru părinți.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram