Cele mai des intalnite erori auto

Daca si tu esti norocosul proprietar al unei masini, cu siguranta esti constient de faptul ca masina ta are nevoie de o intretinere regulata pentru a se bucura de o durata de viata cat mai lunga.

Deseori, erorile care apar vin neanuntate si in cele mai neasteptate momente. In astfel de cazuri, este dificil sa gasesti un service auto intr-un timp cat mai scurt. Iata care sunt 5 dintre cele mai des intalnite erori auto la care te poti astepta daca esti sofer:

 

1. Motor zgomotos

Un motor obisnuit ar trebui sa fie silentios. Cu toate acestea, daca observi ca motorul tau produce un sunet neobisnuit, bate sau zgaltaie, ar putea fi un semnal de alarma. Motoarele care au combustie interna necesita amestecul adecvat intre aer si combustibil. Daca exista mai mult sau mai putin dintre aceste elemente, atunci vei avea un motor care functioneaza slab sau unul suprasolicitat.

2. Luminile de avertizare ale tabloului de bord

Pe tabloul de bord exista un set de lumini care te vor informa imediat in cazul unor probleme cu motorul. Daca motorul se supraincalzeste sau apar anumite probleme legate de baterie, o lumina rosie se va aprinde pe tabloul de bord. Majoritatea motoarelor moderne vin acum cu o unitate de control a motorului(ECU) care are senzori atasati la diverse componente ale acestuia.

3. Fum din evacuare

O masina functionala produce fum in cazul gazelor de evacuare. Acesta este adesea incolor, cu exceptia cazului in care pornesti masina pe timpul iernii. Cu toate acestea, fumul excesiv este un semnal de alarma pentru niste probleme grave ale motorului. Culoarea si mirosul fumului vor oferi indicii despre ceea ce nu functioneaza.

Daca fumul are culoarea alba, atunci lichidul de racire este cel care s-ar putea scurge, iar daca fumul are o culoare albastruie, ar putea fi din cauza uleiului care intra in camerele de combustie.

4. Probleme cu bateria

Bateria alimenteaza motorul masinii impreuna cu alternatorul. Cu toate acestea, cu timpul, terminalele se infunda cu acid si bateria nu mai alimenteaza componentele electrice ale masinii in mod corespunzator. La fel ca si anvelopele, trebuie sa iti schimbi bateria dupa fiecare cinci ani sau 50.000 km.

Unele dintre semnele unei baterii moarte includ faruri slabe, incapacitatea de a alimenta stereo sau curent alternativ si probleme de pornire a masinii dimineata. Daca bateria functioneaza bine, atunci problema ar putea fi cu alternatorul.

5. Placute de frana uzate

Este periculos sa conduci o masina cu placute de frana uzate. Placutele de frana se uzeaza datorita frecarii lor constante. Cand se vor uza, vei observa acest lucru prin sunetul scartait produs la franare. In plus, vei fi nevoit sa apesi cu mai multa greutate franele pentru ca acestea sa fie eficiente. Acest lucru poate fi dezastruos in timpul franarii de urgenta.

Solicita mecanicului tau sa inspecteze placutele de frana si lichidul la urmatoarea vizita la service-ul auto. Daca inca nu ai gasit locul potrivit, CarsInv te asteapta cu bratele deschise pentru servicii de reparatie si intretinere auto!