Cele mai bune sfaturi pentru va securiza contul dvs. bancar online

15 decembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Este foarte comuna gestionarea afacerilor noastre financiare pe Internet prin site-uri si aplicatii pentru conturi bancare online, care sunt foarte utile, desi este foarte important sa urmati masurile de securitate de baza pentru a va proteja informatiile bancare.

Nu accesati retelele publice Wi-Fi

Retelele publice Wi-Fi nu ar trebui folosite niciodata pentru a intra in contul dvs. bancar, fie de pe computerul dvs., fie de pe telefonul mobil, deoarece informatiile sensibile ar putea fi interceptate.

Daca intr-adevar trebuie sa introduceti contul bancar de pe computerul dvs. si sunteti departe de casa, partajati-l pe internet de pe telefonul smartphone. Astfel, veti crea o retea fara fir sigura pe baza conexiunii dvs. 3G sau 4G. Aceasta va oferi un nivel mult mai ridicat de securitate.

Activati verificarea in doi pasi

Pentru a introduce contul bancar prin internet, folositi o parola. Atat cat considerati ca este sigur, sunt necesare masuri suplimentare pentru a va proteja datele si pentru a impiedica accesul strainilor in cazul in care reusesc sa va obtina parola.

Majoritatea bancilor ofera alternative de verificare in doi pasi, fie prin mesaje text sau dispozitive care livreaza un cod numeric unic la un anumit numar de secunde. Aflati care sunt optiunile suplimentare de securitate pe care le ofera banca dvs. si profitati de ele pentru a avea grija de contul dvs. si pentru a nu avea surprize.

Scrieti adresa direct si nu faceti clic pe linkuri suspecte

Atacurile de tip phishing sunt una dintre cele mai comune metode prin care infractorii cibernetici acceseaza contul dvs. bancar. Acestia trimit e-mailuri sau mesaje instant prin care va cer sa intrati pe site-ul bancii facand clic pe un link pe care il furnizeaza. Aceste linkuri sunt atat de convingatoare, incat multi oameni se conecteaza la un site care imita banca si introduc parola si alte date sensibile acolo. Acestea vor fi folosite ulterior de hackeri pentru a fura bani din conturi.

Banca nu va trimite niciodata un e-mail care va cere sa introduceti un datele pe un link.

Utilizati numai conexiuni criptate

Fiecare institutie financiara serioasa ofera conexiuni criptate de pe site-ul sau. Prin urmare, trebuie sa retineti ca adresa URL incepe intotdeauna cu https: // si ca in stanga in bara de adrese apare un lacat care certifica faptul ca este o conexiune securizata.

Actualizati constant antivirusul sistemului de operare

Atat cat nu va dati seama, este posibil ca pc-ul dvs. sa fie infectat cu programe malware. Acest lucru poate intercepta informatiile prezente sau cele pe care le adaugati, inclusiv informatiile despre contul bancar si parolele. Actualizati-va intotdeauna antivirusul si sistemul de operare al computerului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram