fbpx

Cele 5 Tehnici ale masajului

 

  1. Atingerea superficiala
  2. Ciupitul
  3. Framantatul
  4. Percutarea
  5. Botul de tigru

Atingerea superficiala

Atingerea superficiala este o manevra utilizata la inceputul si sfarsitul unui masaj. Actiunea sa este, in principal, linistitoare. Pentru a proceda la aceasta tehnica, plasati-va mainile pe corpul sau fata persoanei pe care o masati, cu degetele mari stranse si celelalte degete intinse. Mangaiati usor fara a presa prea tare.

Puteti folosi atingerea superficiala pentru a masa intregul corp.

Ciupitul

Consta in prinderea unei mase musculare si strangerea ei intre degete. Veti utiliza numai degetul mare si varful celorlalte degete. Aceasta tehnica este aplicabila in cazul zonelor carnoase: ea elibereaza fibrele musculare si activeaza circulatia.

Framantatul

Aceasta este cea mai dinamica metoda. Veti folosi toate degetele pentru a elibera tensiunile musculare. Ridicati carnea cu o mana, apoi faceti o miscare de torsiune cu mana cealalta, sprijinindu-va in degetele mari ale ambelor maini. Aceasta tehnica este deosebit de indicata pentru solduri si fese.

Percutarea

Se efectueaza plesnind partea corpului pe care doriti sa o relaxati cu mainile, avand incheieturile suple. Percutarea se poate face in diferite moduri: tocatul (tinand mainile verticale), baterea (cu pumnii stransi) sau plesnirea (cu varful degetelor). Folositi aceasta tehnica pentru a masa spatele, soldurile si coapsele.

Botul de tigru

Aceasta denumire vine de la pozitia in V obtinuta prin departarea degetului mare de degetul aratator. Aceasta tehnica permite ca dupa atingerea superficiala, sa se urce de-a lungul muschilor aplicand o apasare. Aceasta tehnica este aplicabila in mod deosebit pentru picioare si tors.

Diferite tipuri de masaje

  1. Fata
  2. Spatele

Fata

Fata are importante zone de tensiune: fruntea, gura, ochii… aveti grija de toate in timpul masajului care va va destinde, cu toata senzualitatea, partenerul. Destinderea:

Prin mici miscari circulare, destindeti fruntea, coborand degetele mari pana la sprancene. Puneti-va, apoi, mainile pe pometii obrajilor si intindeti pielea fetei, pana la barbie.

Partea inferioara a fetei:

Incepeti apoi masajul partii inferioare a fetei. Mangaiati obrajii, apoi barbia: maxilarul se decontracta sub efectul miscarilor largi. Partenerul vostru se simte bine si atingerea degetelor voastre il copleseste cu un sentiment de implinire. “Trezirea” gurii:

Gura este deosebit de sensibila si erogena. Cereti-i partenerului sa-si destinda limba si sa tina gura usor deschisa, pentru a evita contractiile musculare. Apoi, desenati cu degetele conturul buzelor sale.

Spatele

Spatele este o zona plina de muschi si de nervi care vibreaza la cea mai mica unda de placere. Incepeti prin cateva gesturi de relaxare, apoi treceti la atingerea senzuala…

Punerea in situatie:

Pentru a va pune partenerul in situatie, incepeti prin atingerea usoara de la gat pana la fese, destinzandu-va degetele. Ciupiti-i umerii pornind dinspre brate si mergand pana la gat.

Gestul de destindere:

Incepeti, apoi atingerea senzuala, alungindu-va pe spatele partenerului, tragandu-l de brate.

Suflul usor:

Mangaiati-i spatele pe toata lungimea sufland usor asupra pielii partenerului. Mangaieri pentru fese:

Terminati, in sfarsit, cu fesele. Asezati-va pe picioarele partenerului si procedati la o mangaiere a feselor, pana in partea lor inferioara, pe care le veti impregna cu cateva picaturi de ulei esential. Daca vrei sa citesti si alte scrieri ale noastre intra pe siteul nostru scriemcorect.ro