fbpx

Cel mai mare distribuitor de bauturi din Prahova isi creste productivitatea cu ERP SFA si BI de la Senior Software

Rulajele mari si marjele mici cu care se opereaza in distributia de racoritoare si bauturi alcoolice necesita un management atent al indicatorilor financiari si, in particular, o urmarire eficienta a rulajului de ambalaje. Un management defectuos al ambalajelor poate transforma usor o companie profitabila la nivel operational in una neprofitabila financiar.

Cu o cifra de afaceri de 18 mil. EUR si 190 de angajati, Cord Impex distribuie din 1994 racoritoare si bauturi alcoolice. Compania este in acest moment cel mai mare distribuitor local pe acest domeniu, acoperind cu succes Horeca si retailul traditional din Prahova. Printre brandurile distribuite se numara Bergenbier, Becks, Stella Artois, Stalinskaya, Wembley, Redbull, Tusnad etc.

Limitarile in ceea ce priveste disponibilitatea informatiei si raportarea in vechiul sistem, precum si dorinta de a obtine un cost controlling eficient si eliminarea taskurilor repetitive, consumatoare de timp si fara valoare adaugata la nivel operational, au constituit motivele trecerii la o platforma integrata de management al afacerilor:

“Nevoia de a implementa sistemele produse de Senior Software a venit din dorinta de a avea o platforma mai performanta, integrata, care sa usureze dar in acelasi timp sa eficientizeze organigrama si munca oamenilor si nu in ultimul rand din lipsa unui cost controlling eficient. Impresia lasata de echipa Senior Software a fost una de profesionalism, incredere, flexibilitate, disponibilitate de a rezolva fiecare problema ridicata de noi la implementare si nu in ultimul rand rabdare.” Cord Bogdan, Director General Cord Group

Alegerea sistemelor de ultima generatie, oferite de Senior Software a fost sustinuta de intuitivitatea aplicatiilor pentru toate tipurile de utilizatori, securitatea acestora si, nu in ultimul rand, de sistemul de suport post-implementare. Implementarea sistemelor ERP, SFA si BI are ca obiectiv pe termen scurt centralizarea datelor, usurinta in exploatarea acestora, disponibilitatea si securitatea informatiilor, precum si obtinerea de rapoarte exacte, actualizate si usor de urmarit despre fiecare punct de lucru.

Prin alegerea SeniorERP, CORD obtine acces la functionalitati specializate, care raspund nevoilor particulare de gestiune si analiza din distributia de racoritoare si bauturi alcoolice. Un exemplu in acest sens este modulul de ambalaje integrat in SeniorERP. Cu ajutorul acestuia, urmarirea ambalajelor primite de la furnizor si a celor date la client este mult mai usor de realizat, in orice moment al zilei, indiferent de locatia sau gestiunea in care se afla ambalajul sau furnizorul produsului. Mai mult, modulul are rolul de a oferi in orice moment al zilei o situatie privind datoria cantitativa si valorica pe ambalaj, locatie, client si furnizor.
SeniorERP raspunde de asemenea diferitelor modalitati de cuantificare a ambalajelor printr-o arhitectura flexibila care permite parametrizarea conform cerintelor clientului si analize corelate, interactive in SeniorVisualBI.

Cei peste 75 de agenti CORD vor utiliza SeniorSFA, informatizarea fortei de vanzari avand ca obiectiv cresterea productivitatii si a vitezei de preluare a comenzilor. Datorita integrarii native a SFA-ului cu ERP-ul, agentii de vanzari vor avea acces la toate informatiile necesare realizarii documentelor: solduri, stocuri si politicile comerciale aplicate in functie de partener si divizia de vanzare a agentului. Preluarea comenzilor va fi realizata cu ajutorul dispozitivelor mobile (PDA), cu o forma simpla si intuitiva de introducere a datelor si de regasire a informatiilor utile.
Comenzile luate pe teren pot fi transmise in ERP in timp real. Nu exista necesitatea unei operari suplimentare, eliminandu-se costurile si erorile aferente. Comenzile fiind preluate pe masura emiterii, se elimina alternanta “varfuri de lucru”, “perioade de inactivitate”.

Managementul Cord obtine un avantaj competitiv considerabil prin implementarea SeniorVisualBI, un sistem de analiza a datelor complet vizual si interactiv, dezvoltat pe platform Tableau Software, liderul mondial in vizualizarea datelor. Control mai bun al costurilor, raportarile flexibile, identificarea rapida a problemelor si trendurilor si cresterea vitezei de reactie sunt primele avantaje dobandite prin implementare.

Cord Impex are un portofoliu de aproximativ 5 700 de produse care sunt distribuite in judetul Prahova, catre peste 5500 de clienti. Sediul central al companiei este in Ploiesti, compania avand puncte de lucru si in Targoviste, Sinaia si Urleta.

Despre SeniorERP
SeniorERP este sistemul de tip Enterprise Resource Planning #1 calitate-pret pentru managementul integrat al proceselor de distributie, productie, servicii, retail.
Datorita tehnologiei de ultima generatie integrata in sistem, SeniorERP are o formula de licentiere flexibila: SeniorERP Express (licente gratuite pana la 5 utilizatori), SeniorERP Online pe Windows Azure, SeniorERP Enterprise.
Pentru mai multe detalii intrati pe www.seniorERP.ro .

Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Marelvi, Consolight, Rocast, Akzo Nobel Coatings, Multibond Dural, Auto Alex, Randler, UPS Romania, Regency Company, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, V-Tarus/Farmaceutica Remedia, Mediarom/Wunder Baum, Hofigal, Biochefarm, Mirano International, Rosims Invest, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, Ficosota Sintez Romania, General Industry, Sentia etc.