Cel mai bun centru de recuperare din Sibiu

9 noiembrie 2023
Autor:
GROWWWISE

Centrele de recuperare medicală sunt locuri concepute pentru tratarea persoanelor cu probleme de sănătate. Aceste centre oferă o varietate de servicii menite să îngrijească pacienții sau chiar să îi vindece. Centrele de recuperare sunt specializate în terapie de mai multe feluri.

Servicii personalizate de terapie alternativă

Lumen Centre din Sibiu oferă servicii de recuperare prin cursuri și terapii alternative. Este un loc special ce oferă un anumit tip de terapie care are rolul de vindeca în profunzime problemele de sănătate, blocajele și limitările emoționale ale oamenilor. Terapia alternativă poate ajuta la tratarea unei game variate de probleme, printre care:

 • Dezechilibre energetice
 • Spondiloză
 • Dependența de tutun și alcool
 • Anxietate și stres
 • Probleme de mobilitate

Centrul de recuperare din Sibiu oferă ajutor personalizat, adaptând terapia la nevoile  fiecărei persoane. Experții în terapie alternativă pun accent pe sănătatea minții, a trupului și a sufletului. Aceștia pot practica diferite tehnici, de la fototerapie, până la hidro kineto terapie. Cu o abordare holistică a recuperării fizice și emoționale, Lumen Centre este o oază de vindecare și dezvoltare personală în inima Sibiului.

Terapii Alternative pentru Trup și Suflet

Terapia alternativă există din cele mai vechi timpuri, când medicina – pe care o cunoaștem noi astăzi – abia începea să se dezvolte. Oamenii se foloseau de remedii naturale, cum ar fi plantele, pentru a ameliora durerea sau, în cazurile fericite, pentru a vindeca unele boli.

Terapiile alternative au evoluat și au apărut noi metode. Pe lângă acupunctură sau masaj, acum există o mulțime de terapii alternative:

 1. Terapia cu lumină polarizată sau fototerapia
 2. Cromoterapia LuViOm
 3. Meditația ghidată
 4. Coaching pentru postură

Terapeuții înțeleg că starea de bine și sănătatea nu pot fi separate și că vindecarea în profunzime implică trupul, dar și sufletul. Această abordare poate include combinarea terapiilor alternative cu tehnici de dezvoltare personală, pentru o experiență completă.

Tipuri de terapie alternativă

Cromoterapia reprezintă vindecarea cu ajutorul culorilor. Terapeuții folosesc anumite culori pentru a-i stimula pe pacienți, fiecare având beneficiile ei. Cromoterapia LuViOm folosește tehnologia modernă a aparatului LuViOm care folosește frecvențe luminoase pe bază de LED ca formă de terapie. Uite care sunt beneficiile:

 • Relaxarea și reducerea stresului
 • Echilibrarea energetică și emoțională
 • Ameliorează durerea din orice zonă a corpului
 • Îmbunătățește memoria

Antrenamentul pentru postură reprezintă un tip de terapie care corectează o problemă de natură fizică. O postură corectă îți îmbunătățește aspectul fizic, dar și ritmul respirației. Postura incorectă poate provoca dureri ale coloanei vertebrale, dar și alte probleme. E necesar să te simți bine din toate punctele de vedere pentru o viață echilibrată.

Meditația ghidată te poate ajuta să îți explorezi spiritualitatea, pentru o mai bună cunoaștere de sine. Recomandăm această formă de meditație începătorilor, deoarece este utilă și poate fi folosită în diferite scopuri. De asemenea, un instructor calificat te va ghida pas cu pas în călătoria ta către o viață echilibrată.

Terapiile alternative – beneficii și avantaje

Fiecare terapie alternativă tratează anumite afecțiuni și are beneficii specifice. Terapia vine în completarea tratamentelor medicale obișnuite, pentru a susține procesul de vindecare al pacientului.

Un lucru interesant este faptul că terapeuții sunt interesați de sănătatea sufletească în aceeași măsură ca de sănătatea trupească. Ei caută să își vindece pacienții atât pe interior, cât și pe exterior. Multe terapii ajută în procesul de vindecare al depresiei sau al anxietății.

TIPUL DE TERAPIE BENEFICII
Cromoterapia LuViOm Crește imunitatea,

crește vitalitatea

Hidrokinetoterapia Ajuta la construirea de forță și tonus muscular
Terapia prin sunet Somn mai bun, dispoziție mai bună
Fototerapia Trateaza boli de piele, depresia, dureri musculare

 

Terapia de reabilitare acvatică sau hidrokinetoterapia ajută foarte multe persoane, în special pe cele care suferă de probleme circulatorii, boli neurologice, afecțiuni reumatismale, afecțiuni posttraumatice și altele. Terapia aceasta reduce semnificativ durerea și inflamația și îmbunătățește flexibilitatea.

Terapia sunetului poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Sunetele gong-ului pot stimula circulația sângelui, contribuind astfel la oxigenarea și hrănirea eficientă a celulelor din corp. În plus, te ajută să dormi mai bine, îmbunătățind calitatea vieții.

Dacă te confrunți cu problemele menționate mai sus, nu ezita să ceri ajutor de specialitate. Îți recomandăm să te consulți cu medicul tău despre metoda de terapie alternativă potrivită ție. Te poți programa cu usurință oricând la serviciile oferite de centrele de recuperare prin terapie.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram