Cea mai noua tehnologie de plata: plata biometrica. Iata ce au de gand sa implementeze bancile la nivel global!

23 septembrie 2019
Autor:
SEO Mark

Cand vine vorba de noile tehnologii de plati online, bancile au foarte multe planuri pe board-ul lor. In urmatorii ani insa se anunta introducerea unor solutii si servicii noi, cu adevarat interesante.

 

Odata cu avansarea tehnologica fara limite, platile biometrice par a fi "the next big thing" pe care bancile il au in plan pentru implementare, urmatoarea schimbare revolutionara in ceea ce priveste platile online.

 

Oferind capacitatea de a depasi plafoanele de plata atat de enervante uneori in zilele noastre, imbunatatind in acelasi timp securitatea si comoditatea platilor, mizele pentru banci sunt clare in ceea ce priveste implementarea acestui proces.

 

88% din bancile chestionate spun ca iau in calcul implementarea platii biometrice pentru anii ce urmeaza!

 

Cu toate acestea, exista o diferenta izbitoare de opinii intre consumatori si banci atunci cand vine vorba de plati fara contact - contactless.

 

Pentru banci, cea mai mare problema cu contactless-ul este posibilitatea de a ridica plafonul de plata, in timp ce securitatea este principala preocupare a consumatorilor.

 

37% dintre consumatorii chestionati pentru realizarea acestui studiu percep problemele de securitate ca fiind alarmante, in timp ce 51% dintre acestia se declara extrem de ingrijorati de posibilitatea fraudarii platilor cu ajutorul diferitelor tehnologii.

 

Bineinteles, ca si in cazul platilor normale online, diferenta va fi facuta de catre utilizatori, acestia alegand site-uri profesioniste cu o imagine buna si cu reputatie in mediul online, pentru a cumpara produse. In cazul site-urilor obscure, este indicat sa nu se ofere nicio informatie de ordin personal sau financiar, sa se evite cumpararea produselor de pe astfel de platforme.

 

Bancile sunt insa increzatoare ca vor avea la dispozitie infrastructura necesara pentru a elimina orice indoiala cu privire la acest nou serviciu. Acesta va folosi ca platforma de scanare a biometriei smartphone-ul. Asta face ca deja consumatorii sa fie confortabili cu tehnologia. In plus, amprentele biometrice sunt uncie in cazul fiecarui consumator, asta eliminand din calcul inca din start orice problema cu privire la securitate.

Care este reactia consumatorilor la aceste vesti?

Cand vine vorba de utilizarea biometriei pe carduri contactless sau pe smartphone, pentru plati online, 50% dintre consumatori au spus ca ar fi chiar dispusi sa plateasca pentru o asemenea tehnologie si sa se foloseasca de ea.

 

Cu toate acestea, exista inca preocupari de abordat, in special in privinta aspectului de privacy. Consumatorii sunt interesati unde sunt stocate datele de amprenta. Dar aceasta este in mare parte o provocare a educatiei, dupa cum spun bancile, nu a tehnologiei - toate datele raman pe cardul in sine, ceea ce inseamna ca nu lasa niciodata consumatorul descoperit.

 

79% dintre banci considera ca auto-inscrierea cardurilor biometrice este esentiala. Asta va presupune ca banca nu are sub nicio forma acces la datele de amprenta biometrica a utilizatorilor. Utilizatorii sunt cei care se inscriu si isi introduc datele in aplicatie, cardul pastrand aceste date in deplina siguranta.

 

 

Ce parere au bancile cu privire la acest pas urias spre tehnologizarea intregului sistem de plati?

Cu ajutorul platilor bazate pe biometrie, bancile pot oferi consumatorilor atat siguranta impotriva fraudei, cat si un UX placut si convenabil. Mai mult decat atat, considera specialistii, platile vor fi mai confortabile ca niciodata. In plus, se va lucra intens pentru a descoperi si modalitatea in care se va putea elimina bariera plafoanelor de plati.

 

Pe scurt, tehnologia este acum una dintre cele mai avantajoase planuri avute in vedere de catre banca. Ea va intra in vigoare in anii urmatori si pana atunci exista suficient timp pentru a spori increderea utilizatorilor in contactless si in biometrie, educandu-i si ajutand astfel tehnologia sa ajunga la atingerea potentialului sau maxim.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram