Ce trebuie sa stii inainte sa-ti pui proteze dentare?

14 iulie 2020
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Persoanele care cauta sa isi completeze golurile din dantura au acum posibilitatea de a-si pune proteze dentare in sector 2, astfel incat sa se bucure in continuare de o masticatie corecta, dar si de o vorbire impecabila. Este vorba despre dinti artificiali, care, lucrati din materiale de calitate pot rezista fara probleme o perioada indelungata. Inainte de a apela la un medic stomatolog, viitorii pacienti trebuie sa stie, insa cel putin cateva lucruri despre proteze, iar in randurile de mai jos pot descoperi aspecte extrem de importante!

Tipuri de proteze dentare

Pentru inceput, este esential de mentionat faptul ca in functie de modul in care sunt construite, protezele pot fi mai de mai multe tipuri. De exemplu, exista proteze dentare partiale, care sunt utilizate atunci cand dintii naturali inca sunt sanatosi in cavitatea bucala, insa sunt deteriorati.

Este vorba despre lucrari proteice, care trebuie fixate in jurul dintilor naturali cu ajutorul unor sisteme care imita perfect culoarea dintilor. In acelasi timp, exista si proteze dentare totale, care sunt necesare in momentul in care pacientii si-au pierdut unul sau mai multi dinti din cauza unor accidente, a unor infectii sau leziuni.

In acest caz, dintii artificiali se ataseaza o placa fixata pe gingii, iar baza si sistemul de prindere sunt realizate din metal sau din acril si nu sunt vizibile, intrucat au aceeasi nuanta ca dintii naturali. Mai exista si proteze dentare in sector 2 fixe sau mobile, care satisfac nevoile persoanelor care nu doresc una din primele 2 variante.

Proteze dentare in sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze dentare in sector 2

Cum trebuie ingrijite protezele dentare?

Imediat dupa montare, protezele dentare trebuie ingrijite in mod constant, astfel incat sa reziste in timp. De exemplu, recomandat este ca oamenii sa le curete cu atentie si sa continue sa mearga periodic la stomatolog, intrucat acesta le poate oferi sfaturi pretioase despre produsele de ingrijire a cavitatii bucale. Mai mult, de preferat este ca adultii sa se fereasca de alimentele foarte dure sau lipicioase, care ar putea dauna protezelor.

Medicii de la https://elveto-dent.ro sunt extrem de bine pregatiti pentru a se ocupa de tratamente pentru proteze si au cunostintele necesare pentru a interveni in orice situatie, indiferent de problemele cu care se confrunta pacientii!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram