Ce trebuie sa stii inainte sa-ti cumperi un apartament?

27 mai 2022
Autor:
HAPPY ADVERTISING

Pentru cei mai multi dintre noi, un apartament o sa fie una dintre cele mai mari achizitii din viata noastra, atat din punct de vedere al banilor, cat si ca decizie. Pentru ca este un moment atat de important, trebuie sa-i acordam suficienta responsabilitate. Documentarea trebuie sa fie una temeinica, iar in acest proces trebuie sa fie incluse si anumite discutii cu profesionisti din domeniul imobiliarelor.

O astfel de alegere va fi influentata de mai multi factori, conform nevoilor fiecarui individ in parte. Unii vor prefera o zona mai zgomotoasa, altii mai retrasa, undeva la periferie. Fiecare familie isi cunoaste nevoile si vor cauta un apartament potrivit in functie de nevoile actuale si planurile de viitor.

Vei petrece destul de mult timp pentru a cerceta cu atentie piata. Iti recomand sa vorbesti cu agentii imobiliare sau cu evaluatori independenti pentru a verifica pretul fiecarei locuinte care poate fi posibila ta viitoare casa. Un profesionist in domeniu te poate ajuta sa negociezi apartamentul.

Incearca pe cat posibil sa vizitezi mai multe proprietati inainte de a lua decizia finala. Astfel vei putea vedea chiar cu ochii tai cam ce iti bifeaza fiecare detaliu de pe lista ta de dorinte.

Privelistea si structura apartamentului

Orienteaza-te dupa apartamente ce lasa razele soarelui sa intre in casa ta, macar prin balcon sau una dintre ferestrele sale. Verifica fiecare priveliste de la fiecare fereastra in parte pentru a nu fi blocata de catre alte cladiri.

Este destul de greu sa gasesti astfel de apartamente, insa daca ai rabdare destula incat sa vezi cat mai multe locatii, iti vei multumi mai tarziu.

O astfel de alegere nu se face in graba si se studiaza foarte bine piata. Sunt o multime de dezvoltatori pe piata in acest moment, unii de incredere, iar altii care urmaresc doar profitul. Daca intentionezi sa-ti cumperi un apartament nou in care sa-ti construiesti viitorul, atunci documentarea trebuie sa fie pe masura asteptarilor.

Un alt sfat valoros este cel de a purta cat mai multe discutii cu diversi dezvoltatori imobiliari. Incepe de la cele mai importante nume de pe piata, cum ar fi Maurer Residence Constanta, si mergi apoi sa discuti si cu alti constructori cu nume mai putin sonore. Diferenta de notorietate este data si de calitate, deci apartamentele dintr-un complex cu nume sonor vor trebui sa intretina anumite standarde prin facilitatile pe care le ofera si calitatea materialelor.

Siguranta ta si a celor cu care locuiesti

Vechimea cladirii poate fi un criteriu definitoriu deciziei tale. In constructiile mai vechi, posibilitatea de a aparea probleme este mult mai mare fata de cladirile mai noi. Unele dintre inconveniente pot fi legate de instalatii, de anumite reparatii ce pot fi destul de costisitoare.

Inainte de a semna contractul, solicita un raport asupra cladirii in care se afla apartamentul. Incearca pe cat posibil inainte de acumpara apartamentul, sa faci o vizita in compania unui profesionist care poate sa iti semnaleze anumite probleme pe care tu nu le observi.

Tot din aria securitatii face parte si accesul in cladire si existenta unor camere de supraveghere in apropiere, in zonele spatiilor comune. Intereseaza-te si de gradul de infractionalitate din zona respectiva.

Cheltuielile si vecinii

Cand vine vorba de o locuinta, va trebui sa iei in calcul si cheltuielile de intretinere ale acesteia si daca ai cumva acces la parcare. Intereseaza-te cam cat va trebui sa platesti pentru apartamentul tau utilitatile, dar si cele de pe bloc, cum ar fi lumina de pe casa scarii.

Mai poti discuta si cu posibilii viitori vecini despre cheltuielile ce le au acestia pe parcursul unei luni de zile, pentru a iti face o idee mai consistenta de cat ar trebui sa platesti pentru un apartament asemanator.

Atentie sa iei in calcul fiecare detaliu pentru a iti calcula bugetul necesar intretinerii locuintei.

Daca conduci, sigur ai o masina si iti doresti sa ai si o parcare in apropiere de casa, poate chiar langa bloc. Intereseaza-te de la vanzator daca parcarea ce o are este asigurata sau va trebui sa platesti suplimentar pentru ea.

Vecinii de obicei nu par a ridica nici un semn de intrebare. Doar ca, unii vecini pot ridica probleme mai putin sau mai mult grave. Afla de cine vei fi inconjurat, ce fel de persoane locuiesc in acelasi bloc cu tine pentru urmatorii ani din viata ta.

Multi oameni au omis acest detaliu in procesul alegerii noului lor apartament si au fost nevoiti sa se mute din cauza unor vecini galagiosi sau problematici.

Nu uita insa de curatenia din jurul blocului, vei intelege mai multe despre comunitatea din care s-ar putea sa faci parte.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram