Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara haine online?

Cumparaturile online reprezinta un fenomen care a inceput in anii 1980 si care a crescut furtunos din acel moment. Azi in secolul XXI, putem cumpara haine, produse alimentare, electronice si multe alte produse prin intermediul internetului. Dar cand cumparati haine online ar trebui sa aveti o grija deosebita, pentru ca nu puteti sa le probabil inainte de a le adjudeca. Iata cateva lucruri simple care va pot ajuta in acest sens.

  1. Verificati tabelul de marimi.

Ar trebui sa verificati ghidul de marimi de fiecare data cand cumparati un articol vestimentar. Nu toate dimensiuniule sunt la fel pe toate site-urile. Cele mai multe platforme de moda vor avea un ghid clar de marimi si va vor explica ce trebuie sa faceti pentru a determina cu exactitate masura potrivita. Daca veti comanda haine din SUA, retineti ca marimile UE sunt diferite de cele US.

  1. Verificati politica privind returul

Site-urile de articole vestimentare vor oferi de obicei posibilitatea unui retur in cateva zile – 14 – 28 zile. Dar este important sa va uitati peste politica de retur inainte de a apasa butonul Cumpara acum.

  1. Verificati eligibilitatea si politica de securitate a site-ului

Daca site-ul are un lacatel mic in partea stanga sus a barei de adrese web, atunci inseamna ca el este sigur. Daca nu, informatiile dumneavoastra personale risca sa fie furate sau compromise. Nu va expuneti acestui risc si alegeti sa comandati haine doar de pe un site securizat. Cand faceti cumparaturi online, de obicei va trebuie sa oferiti detalii despre cont sau cartea de credit, iar acest lucru s-ar putea transforma intr-un dezastru daca site-ul nu este securizat. Chiar si atunci cand vedeti lacatelul, folositi PayPal si alte metode de plata sigure.

  1. Verificati detaliile de contact

Inainte de a valida comanda, aruncati o privire peste site pentru a gasi numarul de telefon, formularul de contact sau adresa firmei de unde cumparati hainele. Toate magazinele online ar trebui sa specifice clar modalitatile de contact pentru clientii lor. Chiar daca nu aveti in acel moment intrebari despre comanda, trebuie sa stiti ca exista modalitati de a putea lua legatura cu acea firma.

  1. Verificati pagina de livrare

Un magazin corespunzator de articole vestimentare ar trebui sa aiba o pagina web dedicata informatiilor de livrare. Acestea includ detalii despre transport si despre comanda dumneavoastra. De exemplu, articolele mai voluminoase pot avea costuri suplimentare. Daca veti comanda din strainatate verificati care vor fi costurile totale de livrare.