Ce trebuie sa stii despre infiintarea unei firme in Bulgaria?

Infiintarea unui business la sud de Dunare este o idee care licareste din ce in ce mai tare in mintea unui numar mare de antreprenori romani. Unele dintre avantajele acestei decizii sunt evidente: costuri mai mici, birocratie mai mica, un curs valutar fix, etc.

Totusi, procesul de infiintare firma in Bulgaria nu este tocmai usor. De-a lungul sau apar tot felul de intrebari la care trebuie sa le gasesti raspunsul. Iata doar cateva dintre aceste intrebari:

  1. Este nevoie de un asociat bulgar pentru a infiinta o firma in tara vecina?  Nu! Este suficient sa ai o carte de identitate din Romania pentru a putea demara o afacere in Bulgaria.
  2. Poti avea firme si in Romania? Da! Nu exista nicio restrictie in acest sens. Singurele probleme ar putea aparea in momentul in care ai facut fraude intr-o tara europeana.
  3. De ce documente ai nevoie pentru a infiinta o firma in Bulgaria? NU ai nevoie de foarte multe documente. Buletinul este, de cele mai multe ori, mai mult decat suficient. Evident, apar o serie de alte acte ce trebuie sa fie create, cum ar fi un document cu denumirea firmei.
  4. Cat dureaza infiintarea unei firme in Bulgaria? In general, durata este de doar cateva zile si poate fi prelungita la cateva saptamani. Daca este nevoie urgenta de firma, aceasta poate sa fie infiintata si in regim de urgenta.
  5. Trebuie sa mergi in Bulgaria pentru a-ti face firma?  Nu neaparat! Este adevarat ca va trebui sa depui capitalul social la o banca din Bulgaria si sa semnezi un specimen de semnatura tot in tara vecina. Totusi, daca nu ai timp de deplasare poti sa imputernicesti un avocat sa faca asta.

In general, infiintarea unei firme in Bulgaria se face in cativa pasi foarte simpli iar avantajele pe care le ai in urma unei astfel de decizii sunt uriase. Totusi, inainte de a demara procesul este bine sa te informezi foarte bine si sa iti pui toate intrebarile pe care ai putea sa le pui. De multe ori, s-ar putea ca tot Romania sa fie varianta cea mai buna.